2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2022. Január 03. 10:19, hétfő | Kzélet
Forrás: facebook - Eduard Heger / ma7.sk

Eduard Heger: Azt kívánom, hogy zárjunk össze és az ország legyen egységes 2022-ben

Eduard Heger: Azt kívánom, hogy zárjunk össze és az ország legyen egységes 2022-ben

Újévi üzenettel köszöntötte Eduard Heger kormányfő az ország lakosait. A miniszterelnök szerint a jövő évnek az együttműködésről és az egységről kell szólnia.

„Erre van szükség, hogy sikeresek legyünk a járvány elleni harcban és végrehajtsuk a fontos reformokat. Erre van szükség, hogy folytassuk a közélet megtisztítását a korrupciótól és a hatalmi visszaélésektől. Egy jobb Szlovákia miatt van erre szükség,” idézi Heger üzenetét a ma7.sk. A miniszterelnök egy olyan segélycsomagról is beszélt, amelyet a vállalkozások és a háztartások kapnának, és amelyre nálunk még nem volt példa. „De amikor a járvány alatti robusztus állami segítséget említem, arról is szólni kell, hogy mi az, ami limitálta, ez pedig az adósságaink mértéke. Az államadósság már akkor is magas volt, amikor átvettük a kormányzást,” hangsúlyozta Heger.

Az államháztartás fokozatos rendbetétele már zajlik, a miniszterelnök szerint ezek a lépések már érezhetők is, bár messze vagyunk még a céltól. „Távol álljon tőlem, hogy azt állítsam, ideális kormány a mostani. De azt teljes felelősséggel kijelenthetem, hogy ez a lehető legjobb kormány, amit a jelenlegi politikai erőviszonyok alapján össze lehet állítani,” jegyezte meg. A koronavírus okozta járványhoz annyit fűzött: az egyetlen kiút az immunitás, ehhez pedig szükség van az oltásokra. Heger bízik benne, hogy a 2022-es év a fejlődés és a növekedés éve lesz. „Azt kívánom, hogy Szlovákia tegyen újabb lépéseket a reformok elfogadása terén, új fejlesztésekbe kezdjen, azt kívánom, hogy ne veszítsük el a lendületünket, tanuljuk meg minél kisebb veszteségekkel és minél kevesebb konfliktussal túlélni a járványt,” tette hozzá a kormányfő.

ma7.sk/TASR/infocsallokoz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.