2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Június 26. 11:38, szerda | Sport
Forrás: teraz.sk

EB: Az osztrákok váratlanul megnyerték a D-csoportot, az angolok döntetlennel is csoportelsők

EB: Az osztrákok váratlanul megnyerték a D-csoportot, az angolok döntetlennel is csoportelsők

Az osztrákoknak három pontjuk volt a meccs előtt a Lengyelország elleni 3:1-es győzelem után, a franciáktól 0:1-re kikaptak, és +1-es mérlegükkel tudták, hogy a továbbjutáshoz elég a jobb gólarány, mint a magyaroké (-3).

Ausztria válogatottja felborította a papírformát az Európa-bajnokságon, amikor Franciaország és Hollandia előtt a D-csoport győztesei lettek. Harmadik meccsükön 3-2-re legyőzték az Oranjes-t. A mérkőzésen egyszer sem voltak hátrányban, a győztes gólt Marcel Sabitzer szerezte a 80. percben.

Az osztrákok a harmadik helyről az élre ugrottak az utolsó forduló után. Segítette őket a franciák és a lengyelek 1-1-es döntetlenje is, ahol a lengyelek úgy álltak fel a mérkőzésre, hogy tudták, számukra véget ért a torna. "Aki arra fogadott, hogy mi nyerünk, a franciák pedig nem, az nagyon gazdag ember. Ez a nagyszerű a futballban, ez egy nagyszerű jutalom a fiaimnak a nagyszerű és energikus teljesítményükért" - örült az osztrákok edzője, Ralf Rangnick az AFP szerint.

"Ha az olaszok nem lőttek volna gólt az utolsó percben, akkor teljesen más felállásban kezdtünk volna. Váratlan felállásban játszottunk, de megérte. Nemcsak három pontot szereztünk, hanem kiderült, hogy jobb a csapatunk, mint gondoltuk" - mondta Rangnick, akinek védencei az F-csoport második csapatával, azaz Törökországgal, Csehországgal, vagy Grúziával találkoznak a nyolcaddöntőben.

A franciák elszalasztották a lehetőséget, hogy továbbjussanak az első helyről, de Didier Deschamps edző nem hagyta, hogy ez aggassza. "A csapatszellem megvan. A minőség is, a lehetőségeket ki tudjuk dolgozni. Talán más csapatok több potenciált mutattak, minket az korlátozott, hogy nem váltottuk gólra a lehetőségeket. De talán más együttesek nem voltak olyan nehéz helyzetben, a miénk biztosan az volt. A csoportban nyújtott teljesítményből származó benyomások nem mindig ugyanazok, mint a kieséses szakaszból. A célunk a továbbjutás volt, és ezt elértük. Csak erős csapatok maradtak játékban" - mondta a francia edző.

A másik oldalon Ronald Koeman edző nem köntörfalazott a hollandok Ausztria elleni vereségét követően. "Úgy rohangáltunk a pályán, mint a csirkék. Borzalmas volt, soha nem tudtuk irányítani a játékot. Nem nagyon jutottunk labdához, nem tudtunk pihenni. Nem játszottunk határozottan, rengeteget hibáztunk, főleg a meccs elején. Nagyon rosszul játszottunk. Meg kell találnunk a választ. A következő meccs lehet az utolsó, javulnunk kell".

Az angol válogatott a C csoport győzteseként jutott be az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe. A csoport utolsó, kölni mérkőzésén Szlovénia ellen elért gól nélküli döntetlen elég volt az első helyhez. A szlovénok a tabella harmadik helyéről jutottak a nyolcaddöntőbe, és először játszanak majd a kieséses szakaszban nagy tornán. Ez az eredmény egyben azt is jelentette, hogy a horvátok, akik a B csoport harmadik helyéről két ponttal már nem juthatnak tovább, búcsúztak a bajnokságtól. A harmadik helyezettek tabelláján már nem végezhetnek az ötödiknél jobb helyen.

Anglia már a mérkőzés előtt bebiztosította a továbbjutást. A negyeddöntőben a harmadik helyezettek valamelyikével találkoznak majd, de az ellenfél nevére még várniuk kell. A szlovénok három pontot gyűjtöttek a döntetlenekért, akárcsak a második helyezett Dánia, aki a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének tabelláján elfoglalt jobb helyezés (Dánia 9., Szlovénia 15.) miatt jutott be a második helyről.

Forrás: teraz.sk

Címkék: anglia, ausztria, EURO 2024

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 09:48, hétfő | Sport

Spanyolország 2-1-re legyőzte Angliát, ezzel megszerezte negyedik Európa-bajnoki címét

A spanyolok magabiztos játékkal, pontvesztés nélkül zárták a kontinensviadalt, megszerezve a rekordot jelentő negyedik EB-címet.

2024. Július 08. 11:40, hétfő | Sport

F1: Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

Ez volt a brit versenyző kilencedik győzelme hazai pályán (2008, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019, 2020, 2021, 2024).

2024. Július 04. 14:59, csütörtök | Sport

Nincs favoritja a Németország-Spanyolország rangadónak

Luis de la Fuente, a spanyolok edzője arra biztatta játékosait a csoportkörben, hogy egyik meccs után se szálljanak el maguktól.

2024. Július 01. 10:30, hétfő | Sport

EURO 2024: A szlovákok hosszabbítás után 1:2-re kikaptak Angliától

Az Albion továbbjutását a hosszabbítás elején a csapatkapitány Harry Kane döntötte el.