2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Augusztus 09. 12:16, kedd | Sport
Forrás: samorin.sk

Dupla győzelem • Az STK és a Tejfalu is sikeres körön van túl

Dupla győzelem • Az STK és a Tejfalu is sikeres körön van túl

Győztes vasárnapjuk volt a somorjai focirangóknak. Délelőtt az STK, délután pedig a Tejfalu győzedelmeskedett.

Az összefoglaló a samorin.sk városi portálon jelent meg.

Nagyon jó passzban van az STK. Sorozatban harmadszor győzött és a második ligában már második. Vasárnap délelőtt a nagy múltú Eperjest múlta felül 3:0-ra. ,,A meccs első harmadában szükségünk volt megfuttatni az ellenfelet és feltörni a védelmüket. Tudtuk, hogy ha türelmesek leszünk, akkor sikerül. Nagyon jól néz ki a táblázat, de továbbra is alázatosan, keményen kell dolgoznunk,“ nyilatozta Lukas Leginus, aki kilenc hónap után szerzett tétmeccsen ismét gólt. Az utolsó szó Csóka Bálinté volt, aki Baez remek kiugratása után szépen elrúgta a labdát a kifutó kapus mellett. Beigazolódott, hogy ha a 19-éves játékos gót szerez, akkor győz a Somorja. Ebben az idényben ez már harmadszor történt meg. ,,Nagyon örülök, hogy ez így van. Ma a mester azzal küldött a pályára, hogy már fáradt az ellenfél, a gyorsaságommal a védelmük mögé tudok kerülni. Aldo remek labdát adott és már csak a kapuba kellett találnom,“ nyilatkozta Csóka Bálint.

Hatodszorra végre sikerült. Az STK Somorja négy vereség és egy döntetlen után a klubtörténelmében először győzte le az Eperjest. Szólt is a megérdemelt vastaps 563 néző tenyeréből Pomléban.

STK Somorja – Eperjes 3:0 (1:0)

Góllövők: 40. Leginus, 71. Owusu, 90. Csóka

Nézőszám: 563.

STK Somorja: Trnovský – Kachút (71. Bögi), Marić-Bjekić, Dobranskij, Bahi – Nagy, Szolgai (46. Baéz), Demjanovič (71. Pančík) – Leginus, Szabó (61. Csóka), Owusu (90. Jaroš)

Visszatért a felnőtt focivilágba a Tejfalu is. A VIII. liga nyitófordulójában szép számú nézősereg előtt 3:2-re legyőzte Sárrétet.

A vendégek kétszer vezettek, de a hazaiak a végén megfordították a találkozót. Nagy volt az öröm a találkozó után a tejfalusi focipályán…

Tejfalu – Sárrét 3:2 (1:1)

Góllövők: 27.Kálmán (11 m), 75.Kozmér, 78.Nagy J. – 10.Florian, 59.Grinč

Nézőszám: 300.

Tejfalu: Vendrinsky – Urhoffer, Csáder (46.Bugár), Kálmán, Kozmér, Rigó A., Linka (83.Csölle), Méry (37.Rigó G.), Botló, Udvardi (67.Nyársik), ifj. Nagy J. (59.Nagy J.)

Címkék: futball, somorja, Sport, Tejfalu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.