2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Január 17. 11:47, hétfő | Sport
Forrás: dunaszerdahelyi.sk

Csallóközi birkózás: Éremeső az év első versenyén

Csallóközi birkózás: Éremeső az év első versenyén

Érden, az év első versenyén mérettették meg magukat a dunaszerdahelyi és a somorjai birkózó egyesület diák, serdülő, ill. kadet korosztályos sportolói.

A csapatok tagjai nem vallottak szégyent, ráadásul hatan-hatan éremmel térhettek haza.A négy országból érkezett 550 versenyzőt számláló mezőnyben több dunaszerdahelyi és somorjai fiatal birkózó is derekasan helyt állt.

"A diákok 58 kg-súlycsoportban Both Gergő remekelt, aki ferencvárosi és jászberényi ellenfelei felett tus győzelmet aratva jutott a döntőbe, ahol győri ellenfelét is sikerült két vállra fektetnie és ezzel megszereznie az aranyérmet. Rajkovics Zsombor 63 kg-ban győzedelmeskedett, két ferencvárosi majd váci ellenfeleit verte tusra és jutott a döntőbe. Zsombor a döntőben sem bízott semmit a véletlenre, még az első félidőben egy sikeres lábra támadást követően tusolta az ESMTK-s ellenfelét és megszerezte az aranyérmet. 57 kg-ban Görcs Lara és 46 kg-ban Marfhusin Sayfullah szereztek értékes ezüstérmet, valamint 85 kg-ban Csaplár Tamás Levente és 42 kg-ban Vajas Krisztián bronzérmet."

A beszámoló a dunaszerdahelyi.sk városi portálon jelent meg.

Eredmények

diák:
42 kg Vajas Krisztián 3.hely
46 kg Marfhusin Sayfullah 2.hely
58 kg Both Gergő 1.hely
63 kg Rajkovics Zsombor 1.hely

Serdülő:
85 kg Csaplár Tamás Levente 3.hely

Kadet lányok:
57 kg Görcs Lara 2.hely

Gladiátor Somorja

Két teremben több mint 450 gyermek harcolt, akik Magyarországról, Csehországból, Szerbiából és Szlovákióból érkeztek. Somorját 14 birkózó képviselte, akik 6 érmet szereztek. Patkoló Rudolf győzött, Patkoló Dalibor és Gönci Mátyás ezüstöt, míg Krištof Matiaško, Balog Pál és Lukáček Martin bronzérmet szereztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.