2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Szeptember 19. 19:18, hétfő | Kultúra
Forrás: dunaszerdahelyi.sk • Rózsár Vince

Dunaszerdahely • V. Magyar Dal Napja

Dunaszerdahely • V. Magyar Dal Napja

A rossz idő ellenére sokak látogattak el a családias hangulatban zajló V. Magyar Dal Napjára Dunaszerdahelyen. A VMK előtt tartott esemény fő száma kétségkívül Koppán lemezbemutató koncertje volt.

Az összefoglalót a dunaszerdahelyi.sk városi portál jegyzi. A fényképeket Rózsár Vince készítette.

A Musicorum Polgári Társulás, és annak vezetője, Bertók Tóth Katalin ötödik alkalommal tettek azért, hogy Dunaszerdahely is csatlakozzon a Presser Gábor ötletéből elindított Magyar Dal Napja eseményhez.

Az idén az időjárás nem igazán fogadta kegyeibe a rendezvényt, igazi ősz - esővel, széllel, hűvössel - fogadta a fellépőket és a közönséget.

A tehetséges, fiatal Varga Rebeca csengő hangját sajnos pont a kedvezőtlen időjárás miatt még kevesen hallhatták élőben, de az Estendøn zenekar koncertjére már gyülekezett a nézősereg. Bernáth Tamás nem hazudtolta meg színészi, énekesi mivoltát, ezt igazolhatja mindenki, aki hallotta énekelni a Komáromi Jókai Színház ismert színészét. A zenés előadása közbeni szórakoztató megjegyzések is célba találtak, nem utolsó sorban az őszies idő ellenére is termékeiket árusítók bemutatása során elsütött poénok, csipkelődő megjegyzések!

Koppány lemezbemutató koncertjére aztán megtelt a Csaplár előtti tér: színekkel, fényekkel, közönséggel, jókedvvel és jó zenével.

Az eseményen készült fotókat a dunaszerdahelyi.sk városi portálon tekinthetik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.