2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Október 11. 13:33, hétfő | Helyi
Forrás: dunaszerdahelyi.sk / DSTV

Dunaszerdahely: Új köntösben a DSTV

Dunaszerdahely: Új köntösben a DSTV

A Dunaszerdahelyi Városi Televízió 1997-ben indult és már 24 éve tájékoztatja a város lakóit társadalmi, kulturális és sport témában. 2021-ben újabb mérföldkőhöz érkezett stúdió – írja a dunaszerdahelyi.sk.

"Mivel idén októberben lejár a 12 évre kiadott műsorszórási engedélyünk, ezért a Perfects Rt. nevében kellő időben, még júniusban kérvényeztük az új engedély jóváhagyását, ezúttal az analóg helyett már digitális sugárzásra. Az illetékes tanács megvizsgálta a beadványunkat, és miután mindent rendben talált, szeptember elején döntött arról, hogy a kontinuitást megőrizve folytatódhat a DSTV közszolgálati tevékenysége. Kedves nézőinknek örömmel mondhatjuk el, hogy a kábelhálózaton történő digitális műsorelosztásnak köszönhetően a 21. századikövetelményeknek megfelelően ezentúl jobb kép- és hangminőséget tudunk garantálni. Bízunk benne, hogy ehhez a minőséghez jó hírek és pozitív információk is társulnak majd,” nyilatkozta mondta el A.Szabó László alpolgármester, aki a városi médiát működtető Perfects Rt. elnöke is egyben.

Rajkovics Péter igazgató kiemelte, az elmúlt időszakban előbb a városi lap, majd a dunaszerdahelyi.sk portál is új külsőt kapot, a Dunaszerdahelyi Városi Televízió megújulása viszont jóval több szintet érintő kihívás volt. "Az igazgatói tevékenységem során kiemelt szerepet kap a televízió belső és külső megújulása, s örülök annak, hogy aki ma belép a szerkesztőségünkbe az láthatja a modernizáció egyik részét, most peidg már a több ezer nézőink is hétről hétre tapasztalhatja a változást. A folyamat viszont ezzel nem zárult le, még néhány fontos lépés hátra van, amelyet az egyre növekvő közönségünk is nyomon követhet a lineráis tévézés során a kábelszolgáltatóknak köszönhetően, de akár az online felületeinken is. Ez utóbbi területen is egyre több helyen szeretnénk elérhetővé tenni adásunkat, hogy a fiatalabb generációt is nagyobb százalékban érjük el. Egyúttal szeretném megköszönni kollégáimnak a türelmet és a segítséget a megújulás során, Katona Tamásnak a grafikai háttérmunkát, Csinto Lászlónak és a KRILAD-nak pedig a stúdió valamint a szerkesztőség asztalosmunkáinak megvalósítását. Csapatmunka volt, sok-sok szereplővel, s ha nem is tudok mindenkit külön kiemelni, köszönet illeti őket, hogy velünk együtt dolgoztak a közös cél érdekében."

A digitális átállás érinti az egyes kábelszolgáltatóknál előfizető ügyfeleket. Az analóg adás megszűnésével a csatornák között újra meg kell keresni és beállítani a DSTV-t. A UPC esetében a menüben a DSTV csatornát a digitális adások között a Regionálna TV 1 adó néven kell keresni. A Slovanetnél előfizetőknek a set top box-ban a DSTV-t kell keresniük és beállítaniuk.

A műszaki beruházás mellett, ahogy az igazgató utalt, a szerkesztőség is megújult, javítva és modernebbé téve a munkakörülményeket. A televízióstúdiója szintén átalakult.

"A Dunaszerdahelyi Városi Televízió szerkesztőségének felújítása két évvel ezelőtt kezdődött. A fejlesztés következő állomása most a stúdió díszletének a modernizációja. A televízió jövőre lesz 25 éves. Ennek az ünnepi jubileumnak a jegyében fokozatosan megújul az arculata. Egy új, beszélgetős, közéleti témákat boncolgatóműsorral is jelentkezünk majd, egyelőre az interneten. A fiatalok felé is szeretnénk nyitni. Lehetőséget biztosítunk majd számukra, hogy bejöjjenek, megnézzék a stúdiót, illetve a műsor felvételét" - mondta el Bíró Éva, a DSTV főszerkesztője.

A hírt a dunaszerdahelyi.sk városi portál tette közzé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.