2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. November 23. 13:10, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: dunaszerdahelyi.sk

Dunaszerdahely: Megalakult a város új képviselő-testülete

Dunaszerdahely: Megalakult a város új képviselő-testülete

November 22.-én tartotta alakuló ülését az új dunaszerdahelyi képviselő-testület. Ünnepi keretek között tette le esküjét dr. Hájos Zoltán polgármester és a 21 megválasztott képviselő.

Az ünnepi eseményen megjelent Pető Tibor pozsonyi magyar nagykövet, Forró Krisztián, a Szövetség politikai párt elnöke és Berényi József, Nagyszombat megyei alelnök, valamint a történelmi egyházak képviselői és a közintézmények vezetői is. A beiktatáson előbb Nyilfa Péter, a helyi választási bizottság elnöke ismertette az eredményeket, majd felkérte a megválasztott polgármestert, tegye le ünnepi esküjét. A folytatásban dr. Puha György képviselő a társai nevében is elmondta a képviselői esküt, majd mindegyikük egyenként aláírta a képviselői megbizatásról szóló okiratot.

Az eseményen Berényi József megyei alelnök is köszöntötte a megjelent vendégeket, a polgármestert és a képviselőket, beszédében kiemelve Dunaszerdahely jelentőségét nem csupán a felvidéki magyarság, hanem a magyarság egésze szempontjából.


Ezután Hájos Zoltán, Dunaszerdahely ötödik alkalommal újraválasztott polgármestere mondta el ünnepi beszédét. A polgármester szerint „az előttünk álló időszak nem lesz könnyű. A szomszéd országban háború dúl, a világ és Európa gazdasági helyzete instabil, ami egyre nagyobb terhet ró nem csak az egyes országokra, hanem az önkormányzatokra is, amit sajnos meg fogunk érezni, illetve az emberek a rezsiszámlákon és a mindennnapi bevásárlásaikon keresztül már éreznek is.

A rossz gazdasági helyzet miatt olyan döntéseket kényszerülünk majd meghozni, amelyek nem lesznek népszerűek, viszont szükségesek. Emellett azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy az önkormányzatnak napi szintű, a lakosaink érdekeit szolgáló szolgáltatásokat is nyújtania kell. És ezeknek a szolgáltatásoknak a minőségét nem szeretnénk csökkenteni, sőt! Lehetőség szerint javítani, bővíteni is majd azokat.” Hájos Zoltán hozzátette azt is, hogy a rendkívüli helyzetben számít a testület minden egyes tagjának a munkájára, mint elmondta, „ez az idő nem az egyéni érdekek és csatározások ideje kell legyen, hanem a közösségért együtt végzett munkáról kell szólnia.”

A 21 megválasztott képviselő:
1. választási körzet:

1. Brunczvik Tünde
2. Nagy Krisztián
3. Bachman László
4. Herceg Andrea
5. Penczinger Csaba

2. választási körzet:
1. Karaffa Attila
2. A. Szabó László
3. Nagy Iván
4. Gútay László
5. Őri Rita
6. Jarábik Imre

3. választási körzet:
1. Puha György
2. Horváth Zoltán
3. Szelle Erika
4. Hodosy Szabolcs
5. Horony Ákos

4. választási körzet:
1. Dakó Sándor
2. Földes Károly
3. Bugár György
4. Hakszer Roland
5. Dohorák Sándor

Forrás: dunaszerdahelyi.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.