2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2021. Február 23. 14:20, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: dunaszerdahelyi.sk

Dunaszerdahely: Március 1-jén kezdődik a sikabonyi körforgalom építése, lezárásokra is kell számítani

Dunaszerdahely: Március 1-jén kezdődik a sikabonyi körforgalom építése, lezárásokra is kell számítani

A dunaszerdahelyi.sk portál számolt be először arról, hogy március 1-jén megkezdődnek a munkálatok a sikabonyi körforgalom kialakítására. Az építkezés miatt útlezárásokra kell számítani.

Bogyai Gábor, a városi beruházási osztály vezetője szerint a Kertész, a Czibók és a Nagyabonyi utcák kereszteződését másfél hónapra lezárják. Az odavezető útszakaszon jelzőtáblák segítik majd a sofőröket, a városban pedig már a Szabó Gyula és a Nagyabonyi út találkozásánál is lesz figyelmeztetés.

Aki Lég vagy Pozsony irányába akar menni, az Hodos felé kerülhet, ott pedig a Nagyabony-Hodos kereszteződést használhatja a főútra való visszatérésre. „A Nagyabony felé személyautókkal haladók a Nagyabonyi útról a Jantár utca felé lesznek elterelve, onnan tovább a Pozsonyi útra, majd a Czibók utcán és a Borostyán úton át a Rényi utcára átirányítva, és onnan érkezhetnek vissza a Nagyabonyi útra,” írja a portál cikke. A teherszállítást más útvonalakon oldják meg.

A buszok számára (Hodos és Abony felé) az Amade László utcán keresztül oldják meg a közlekedést – az utcában a körforgalom építésének idejére azonban megszüntetik a parkolást.

Az autómosó és az OMV-benzinkút felé a bejutás pedig megmaradna.

A munkálatok 45 napot vesznek igénybe – ez az időjárás függvényében változhat majd. A 458 ezer eurós összköltségvetésű beruházás közös városi és megyei költségvetési fedezetből valósul meg.

Fotók: Rózsár Vince / dunaszerdahelyi.sk

dunaszerdahelyi.sk / infocsallóköz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.