2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. Január 31. 19:45, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: dunstreda.sk / Nyitókép: Rózsár Vince

Dunaszerdahely: majdnem százezer ügyet intézett tavaly a Városi Hivatal

Dunaszerdahely: majdnem százezer ügyet intézett tavaly a Városi Hivatal

Január az óévi statisztikák hónapja. A népszámlálási adatok mellett Dunaszerdahely városa is számot vetett a tavaly elvégzett munkával. A cikket a dunaszerdahelyi.sk városi portál tette közzé.

„A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal ügyfélfogadó irodájába lakhelyváltatás lakhelyváltoztatás, szociális szolgáltatások okán, helyi adóval, illetékkel kapcsolatos, vagy az anyakönyvi hivatalban esedékes intézendő ügy miatt, esetleg hitelesítési szándékkal érkező polgárnak az iroda elektronikus rendszeréből kell jegyet váltania. Az elektronikus rendszer segítségével, az egyes intézendő ügyek elosztásával tudják meggyorsítani az ügyintézést az iroda munkatársai,” áll a cikkben.

A csallóközi város hivatalában a 2021-es évben összesen 94.142 ügyben zajlott intézés. Az intézkedések közel egynegyede hitelesítéssel kapcsolatos ügy volt, a szolgáltatást összesen 23.470-szer vették igénybe a dunaszerdahelyiek. Sokan látogatták tavaly a pénztárt is – itt a kirótt illetékeket, ill. más banki tranzakciókkal kapcsolatos számlákat lehetett befizetni. Ezt a szolgáltatást a lakosok 20.434-szer használták ki. A Városi Hivatal ezen a ponton arra kéri a lakosokat, hogy amennyiben tehetik, az illetékeket online formában fizessék – gyorsabb és egyszerűbb.

A helyi adók, illetékek kapcsán (ehhez kötve a kommunális hulladék díjával kapcsolatos ügyeket is) – 18.724-en keresték meg az ügyfélfogadó irodát. Tízezer feletti, 13.578 polgár intézte ügyeit az anyakönyvi hivatalban, a lakossági-nyilvántartást 9.372-en, a szociális szolgáltatások ügyfélablakát pedig 8.564-en keresték fel – sorolja a tavalyi adatokat a dunaszerdahelyi.sk írása.

A napi lebontás mindenképpen érdekes: a tavalyi adatokból kiderült, hogy egy munkanap alkalmával a hivatal átlagosan 375 ügyet intézett el. A hivatali ügyintézés során lehetőség nyílik a hivatallal való elektronikus kommunikációra, vagy a Központi közigazgatási portálon (www.slovensko.sk) vagy a város honlapján nyilvánosság számára elérhető elektronikus formanyomtatványokon keresztül. Bizonyos esetekben e-mail formában is lehet kommunikálni a hivatallal.
A 2021-es évben érkezett hivatali beadványok száma elérte a 13.554-et, ebből pedig mindössze 2989-et intéztek a Központi közigazgatási portálon keresztül. A rendszer emellett kiküldött 39.379 darab levelet is.

dunstreda.sk / infocsallóköz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.