2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Február 01. 17:14, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: Csallóközi Hírnök / Fotó: Nagy Gyula

Dunaszerdahely: két új körforgalommal gyarapodik a város

Dunaszerdahely: két új körforgalommal gyarapodik a város

Az egyik, amelyet a város épít, az állomásnál és a Tesco mellett lesz megtalálható, az állam által tervezett körforgalmat pedig a Metransnál építik majd. A hírről Hájos Zoltán polgármester adott tájékoztatást.

„A városunkat számost megyei fenntartású útszakasz érinti, elég csak a Galánta–Bős, a Komárom–Lég felé vezető utakat, a Hodos felé vezető Szabó Gyula utcát, a Kürt felé vezető útszakaszt, a Pozsony felé vezető Jesenský utcát és a Pozsonyi utat, vagy a Karcsai utat említenem. Ezek mindegyikének rendbetétele és karbantartása a megye feladata, amelyet a nagyszombat megyei intézmény, az Útkezelő és Útkarbantartó Igazgatóság hajt végre,” mondta Hájos Zoltán polgármester, aki arra is utalt, hogy „a megyei együttműködés számos olyan kézzelfogható fejlesztést hozott, ami fontosnak bizonyult. Ilyen például a sikabonyi temetőnél kialakított körforgalom, amelynek a kiépítése közös beruházásban valósult meg. Vagy ilyen volt a tavalyi évben a Karcsai út rekonstrukciója is: a frekventált út itt is új aszfaltburkolatot kapott.”

Hájos szerint a város és a megye közötti szűk együttműködés a következő időszakban is nagyon fontos lesz. „Tervezzük ugyanis egy, a reggeli órákban »neuralgikus« pontnak, a vasútállomás és a buszpályaudvar közötti útszakasznak a körforgalommá alakítását, amely szakasz megyei és városi utak találkozási pontja. Az idei előkészítési és engedélyeztetési folyamatot követően 2023-ban várható a kiépítése. A cél a forgalom gyorsításán túl a közlekedés biztonságosabbá tétele is. Csakúgy, mint a Tesco melletti szemafort felváltó körforgalomnál is – itt szintén megyei és városi utak találkozásáról van szó, és ugyancsak a forgalom folyamatosabbá tétele a célunk,” idézi Hájos Zoltánt a Dunaszerdahelyi Hírnök.

„Emellett vár ránk a Galántai út és a Jilemnický utca kereszteződésében található körforgalom felületének a felújítása. A Dunaszerdahelyt elkerülő 63-as úton, a Metrans mellett pedig, amit nagyon sok baleset helyszíneként ismerünk, szintén körforgalmat terveznek, bár az országos szintű beruházásként kerül megvalósításra. Azonban bennünket is érint, hiszen ennek a kereszteződésnek az ideiglenesen vagy teljes lezárása esetén szükséges a kamionforgalmat ideiglenesen a Fő utcára kell terelni, ezért lesz szükséges a Pódafai út és a Fő utca kereszteződésében található körforgalmat átépíteni, amely megyei beruházáskánt fog megvalósulni,” zárta a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.