2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Február 10. 20:49, csütörtök | Rendőrségi
Forrás: dunstreda.sk / Nyitókép: Nagy Gyula

Dunaszerdahely: Ellenőrzik a lakótelepi parkolást

Dunaszerdahely: Ellenőrzik a lakótelepi parkolást

Folyamatosan ellenőrzik Dunaszerdahelyen a lakótelepeken található parkolóhelyeket, ill. az ott parkoló autókat és tulajdonosaikat. A hírről a dunstreda.sk adott tájékoztatást.

Az ellenőrzést a városi rendőrség munkatársai egy speciálisan felszerelt, négykamerás, tablettel ellátott járőrautóval végzik. A jogtalan parkolókat első körben még nem büntetik meg, egy hónapos türelmi időt kapnak, ez idő alatt kell regisztrálniuk.

A lakótelepeken élőknek regisztrálni kellett az autójukat
A város lakótelepein élőknek közel egy év állt rendelkezésükre, hogy regisztrálják gépkocsijaikat a rendszerbe. Az állandó lakhellyel rendelkező dunaszerdahelyiek két autóval ingyenesen tudnak parkolni a lakóházuk előtt. Az átmeneti vagy adminisztratív lakhelyre bejelentkezőknek egy parkolóhely ingyenes. Az ingyenes parkolóhelyekre akkor állhatnak, ha regisztráltak a rendszerbe. A háztartásonkénti további gépkocsik után óránként 50 centet kell fizetni, vagy pedig lehetőség van virtuális parkolókártya vásárlására. Akiknek második, harmadik, esetleg negyedik autójuk van, és nem akarnak fizetni, azok a kijelölt alternatív parkolóhelyeken tehetik le az autójukat ingyenesen.

A kék parkolóhelyek a rezidensek, a fehérek az alternatívak
A lakótelepeken hétköznapokon 18 óra után a fehérrel jelölt parkolókban bárki ingyenesen tud parkolni. A házak közelében a kék parkolóhelyeket hétköznap 18 órától másnap reggel 8 óráig ingyenesen csak a rendszerben a zónán belül regisztrált lakosok használhatják.

Aki beparkol a kék parkolóba és nincs regisztrálva az adott zónán belül, annak parkolójegyet kell vennie vagy parkológépből, vagy SMS-ben, vagy pedig a ClickPark applikáción keresztül. A város valamennyi rezidens zónájában naponta egy órát ingyen parkolhatnak azok, akik bejelentkeznek a ClickPark applikációba.

A regisztráció még folytatódik
Eddig 4800 autót regisztráltak a rendszerbe. Regisztrálni az Üzleti és Tájékoztatási Központban kell a parkolószolgálat első emeleti irodájában. Ehhez állandó, átmeneti vagy adminisztratív dunaszerdahelyi lakhely, valamint a gépkocsi kis- és nagy forgalmi engedélye szükséges. Viszont, ha már regisztráltak, és a lakhelyben, valamint a regisztrált gépkocsival nincs változás, a lakónak nem kell minden évben regisztrálnia.

Idén is bővítik a parkolóhelyek számát
Összesen 3614 rezidens és 964 alternatív parkoló van. A belvárosban további 337 olyan parkolóhely található, amely nem tartozik a rezidens zónába. A városban összesen 4915 parkolóhely áll rendelkezésre. A városi hivatal a parkolási gondok enyhítése érdekében idén több mint 200 új parkolóhelyet tervez kijelölni. Az új rendszerrel az önkormányzat azt szeretné elérni, hogy azok a lakók, akik állandó vagy átmeneti lakhellyel rendelkeznek, este is találjanak parkolóhelyet a lakóházuk előtt.

dunstreda.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.