2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Október 13. 12:51, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: dunaszerdahelyi.sk / Nyitókép: Rózsár Vince

Dunaszerdahely: csütörtökön szállítják el a műanyag hulladékot

Dunaszerdahely: csütörtökön szállítják el a műanyag hulladékot

Dunaszerdahelyen október 14-én, azaz csütörtökön gyűjtik a műanyaghulladékot a családi házas körzetekben – írja a dunaszerdahelyi.sk városi portál.

A műanyag gyűjtésére alkalmas sárga zsákokba a műanyag mellett fém csomagolást és tej, valamint üdítőitalok kartonjait helyezheti.

Ezt teheti a gyűjtőzsákba:
• élelmiszerek műanyag csomagolása - összepréselve, vagy összehajtogatva, mikrotén zacskó, csomagoló fólia, poliészter csomagolás, mosószerek csomagolása, kozmetikai és vegyi cikkek csomagolásából származó műanyag

• fém csomagolások, konzervdobozok, alufólia

• tejtermékek, üdítők és egyéb italok dobozai, kartonjai

Ha lehetséges, szét kell választani a műanyag és a fém csomagolást (például a joghurtos műanyag dobozról eltávolítani a fém fedőt).

Megéri osztályozni a hulladékot. A helyesen szétválogatott hulladék elszállításáért ugyanis nem a lakosok fizetnek, annak elszállítását a gyártók finanszírozzák az OZV ENVI - PAK szerint – írja a portál.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 17. 17:08, vasárnap | Helyi önkormányzati

Somorja: felhívás a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban

Somorja önkormányzata egy felhívást tett közzé a somorja.sk városi portálon, amelyben arra kérik a város lakóit, hogy figyeljenek oda jobban a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára. Íme a közlemény.

2021. Október 14. 15:36, csütörtök | Helyi önkormányzati

Komárom: zajlanak a Zichy palota és a Tiszti pavilon körüli felújítási munkálatok

Első etapban a tető rendbetétele volt napirenden, a közelmúltban pedig elkezdődött a Zichy palota külső homlokzatának felújítása. Emellett folytatódnak a munkálatok a Tiszti pavilon oldalsó részén is.

2021. Október 14. 14:50, csütörtök | Helyi önkormányzati

Októberben ismét rágcsálómentesítés Somorján

A város önkormányzata értesíti a lakosokat, hogy a Derakat Kft. 2021. október 20-tól 22-ig deratizálást, azaz kártevőmentesítést végez Somorján.

2021. Október 13. 13:41, szerda | Helyi önkormányzati

Somorja: mától lehet pályázni az óvoda- és iskolaigazgatói posztokra

Mától lehet pályázni a városban található tanintézmények vezetői posztjaira - írja a somorja.sk városi portál. A pályázható pozíciók listáját lejjebb találják.