2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Április 23. 14:09, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: dunaszerdahelyi.sk

Dunaszerdahely: A legkisebbek is bekapcsolódtak a Föld napján

Dunaszerdahely: A legkisebbek is bekapcsolódtak a Föld napján

Ültess fát a jövőnek! címmel folytatódott a Föld napján, április 22-én Dunaszerdahelyen az a városi faültetési programsorozat - írja a dunaszerdahelyi.sk városi portál.

A programsorozat megállója keretén belül a város által működtetett óvodák és alapiskolák diákjai, valamint a városatyák közösen ültettek el egy-egy jelképes fácskát a tanintézmények udvarán.

A Szent György-napok bevezető eseményeként a Föld napján a városvezetők három óvodában segítettek a gyerekeknek a fákat elültetni. Hájos Zoltán polgámester a Komenský utcai Óvodában, A. Szabó László alpolgármester a Benedek Elek Óvodában, míg Karaffa Attila alpolgármester a Széchenyi utcai óvodában hívta fel a környezettudatosságra a gyerekek figyelmét.

Egyidőben az összes óvodában és alapiskolában is elültették a városi közterület-fenntartó cég, a Municipal által biztosított facsemetéket a vállalat munkatársai és a gyerekek.

„A gyerekeké a jövő, ezért is szükséges, hogy őket is belevonjuk az ilyen és hasonló eseményekbe, főképp amiatt is, hogy amikor felnőnek, ők is igényeljék az egészséges és élhető környezetet. Mert otthonossá, élhetővé kell tennünk a környezetünket” fogalmazott Hájos Zoltán polgármester, aki azt is elmondta, hogy a beruházások kapcsán sokszor felmerül, mennyit elvesznek azok a zöld területből, de a város, ahol lehet, igyekszik vissza is adni a természetnek, és szeretné a jövőben is tovább növelni a zöld terület nagyságát. Példaként a május 21-én átadásra kerülő vásárteret hozta fel, ahol a régi betonparkoló helyét is „zöldíteni” fogják, illetve megemlítette a készülő városligetet is, ahol a tervezési folyamat legelején a lakosok véleményét is kikérték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.