2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Augusztus 05. 10:55, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: dunaszerdahelyi.sk / Fotó: Nagy Attila

Dunaszerdahely: a Karcsai út felújítása valószínűleg két hétig tart

Dunaszerdahely: a Karcsai út felújítása valószínűleg két hétig tart

A dunaszerdahelyi.sk városi portál cikke szerint a rekonstrukció időtartama nagyban függ majd az időjárástól, de Berényi József szerint valószínűleg két héttel kell számolni.

A megyealelnök A. Szabó László alpolgármester társaságában tekintette meg a munkálatokat.

Július 29-én kezdődött, és ha az időjárás lehetővé teszi, még két hétig tart a Karcsai út felújítása, jelezte az útszakasz újjáépítését megtekintő Berényi József megyealelnök, aki A. Szabó László alpolgármesterrel nézte meg a munkálatokat.

„Ez a Dunaszerdahely területén található útszakasz volt az egyik legrosszabb állapotban lévő megyei út. Például télen a hó eltakarítása is nehézségekbe ütközött, mert a födémek szinte kiugrottak az aszfaltból. Ezért is örülök, hogy az idei megyei költségvetésbe sikerült beletenni a teljes útszakasz felújítását,” nyilatkozta a dunaszerdahelyi.sk-nak Berényi József Nagyszombat megyei alelnök.

Az eredeti költségvetésnél végül kisebb összegből készül az útszakasz, a felújítás 200 ezer eurójába kerül a megyének. „A győztes kivitelező cég pedig a dunaszerdahelyi EKOM Plus lett, s külön érdekesség, hogy a cég telephelye éppen ezen az úton található. Ilyen szempontból is minden bizonnyal költségspóroló, hogy a távolság, amit meg kell tennie a gépeknek, valóban minimális,” tette hozzá Berényi József. A politikus különösen örül annak, hogy dunaszerdahelyi cég nyerte meg a közbeszerzést.

Elmondása szerint komoly minőségbeli változás látható, ha helyiek dolgoznak egy-egy ilyen projekten, hiszen ők egy rossz munka eredményével minden nap szembesülnének.

„A Karcsai szakaszon kívül ezen a nyáron a járás területét illetően még útfelújítások zajlanak Nagymagyaron, Bősön, Patas és Bögellő között, illetve Dercsika környékén,” írja a dunaszerdahelyi.sk cikke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.