2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. November 10. 19:40, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: dunaszerdahelyi.sk / Nyitókép: Nagy Attila

Dunaszerdahely: a hűségkártya elvesztésével játszanak az adókerülők

Dunaszerdahely: a hűségkártya elvesztésével játszanak az adókerülők

Azok a dunaszerdahelyi lakosok és vállalkozók, akik november végéig nem fizetik be az ingatlanadót és a szemétdíjat, elvesztik a városi hűségkártya adta előnyöket.

A kártya használati jogának elvesztése mellett büntetésre is számíthatnak azok, akik november végéig elmulasztják befizetni a fent említett kötelezettségeket – írja a dunaszerdahelyi.sk városi portál cikke. „A nem fizetők, illetve a tartozók felszólítást fognak kapni a várostól az ingatlanadónak, valamint a szemétdíjnak a kifizetésére. Amennyiben azonban november 30-ig az elmaradásokat nem fizetik be, az érintettek elesnek a városi hűségkártya használati jogától,” figyelmeztetett Bubniak Júlia hivatalvezető.

Az adókerülők kártyáit ebben az esetben azonnal deaktiválják, így elesnek egy csomó városiaknak járó kedvezménytől. Érdemes lesz odafigyelni az illetékek befizetésére, különben drágábbak lesznek a Thermálpark nyújtotta szolgáltatások, az iskolaklubok, de a gyermekek iskolai és óvodai étkeztetése is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.