2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Október 12. 15:18, hétfő | Rendőrségi
Forrás: TASR

Dora-ügy: Újabb Sátor-bandatag vallott

Dora-ügy: Újabb Sátor-bandatag vallott

POZSONY, október 12. – Egy magas rangú volt bandatag, Kádár Krisztián tett ma tanúvallomást a bazini Specializált Büntetőbíróságon, a többszörös gyilkossággal vádolt alsóhatári polgármester, Dora Ferenc ügyében.

Kádár már a harmadik magasrangú bandatag, aki vallomást tesz a Dora-ügy során. Kádárt huszonöt évre ítélték jogerősen. Hétfőn egy mezőgazdász ellen elkövetett gyilkosság kapcsán vallott, amelyet a tanú szerint Dora Ferenc rendelt meg. A tárgyalás kedden folytatódik. A mai, hétfői tárgyalásra a négy vádlott közül hármat előállítottak.

Legutóbb szeptemberben tartottak tárgyalási napot, akkor Nagy Zsolt, alias Csonti ült a tanúk padjára. Elmondása alapján a négy vádlott több gyilkosság megrendelésében, előkészítésében és végrehajtásában is részt vett, valamint kábítószerrel való kereskedelem, szervezett bűnözésben való részvétel és csalás a vád. Szeptember közepén pedig Bugár György, alias Bugi vallott a vádlottak ellen.
Bohdan Čeľovský, a Speciális Ügyészség munkatársa szerint először fordult elő Szlovákia történelmében az, hogy egy többszörös gyilkossággal vádolt aktív politikus álljon a bíróság elé. A gyilkosságokat az ország egyik legkegyetlenebb bandájánál, a Sátor-bandánál rendelte meg. Az akkori bandatagok közül öten is a tanúk padján végezték az üggyel kapcsolatosan.

A gyilkosságokat Dora Ferenc minden alkalommal az ún. strómanok elhallgattatására rendelte meg. Bizonyos esetekben rendőrnek öltözve, közúti ellenőrzést szimulálva tartóztatták fel áldozataikat. Az egyenruhás gengszterek ezután egyik bandatagjuk éttermébe vitték az áldozatokat, kikötözték őket, órákig őrizték, majd egy előre kiásott gödörhöz autóztak velük. A helyszínen megfojtották az áldozatokat, majd a gödörbe lökték és elásták őket. A gyilkosok egy-egy „melóért” hárommillió koronát zsebeltek be, az egyik eset ugyanis 2003 és 2004 között történhetett. A banda lelkén 80 emberi élet szárad.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.