2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2022. December 28. 18:54, szerda | Helyi
Forrás: ma7.sk

Döntött a lakosság: lesz újévi tűzijáték Galántán

Döntött a lakosság: lesz újévi tűzijáték Galántán

Idén a lakosság dönthetett arról, legyen-e szilveszteri tűzijáték Galántán. A szavazás eredménye úgy alakult, hogy a városi fényjátékra január 1.-én, nem pedig szilveszter éjjelén kerül sor.

A szilveszteri fényjáték kérdését mindig viták övezik minden évben. Sokan az elpazarolt pénzt kifogásolják, az állattartók leginkább kutyáik, állataik épségét féltik, ellenben vannak olyanok is, akik szívesen nézik a szilveszteri tűzijáték fényeit.

Kolek Péter, Galánta új polgármestere idén úgy döntött, hogy a viták elkerülése érdekében szavazásra bocsátja a kérdést a lakosok között.

„A választási kampányom egyik ígérete az volt, hogy bevonom a döntésbe a lakosságot, meghallgatjuk a nép szavát is. A tűzijátékkal kapcsolatban próbáltuk ki először a szavazás lehetőségét, lehet erre úgy is tekinteni, mint egy bevezető projektre, a későbbiekben készítünk egy applikációt, amelynek segítségével könnyebb lesz véleményt nyilvánítani bizonyos kérdésekben” – nyilatkozta Kolek.

A szavazás alapján a város lakosainak többsége igényt tart a tűzijátékra, viszont nem szilveszter éjjelén kerül majd sor a fényjátékra, hanem az újév első napján, délután négy órától a városháza előtti téren.

A szervezők a gyermekek kedvében is szerettek volna járni, ezért is a kora délutáni időpont, illetve Szlovákia megalakulásának harmincadik évfordulóját is így ünnepli a város.

A tűzijáték összköltsége 3000 euró.

Minden évben fordít pénzt a város a karácsonyi díszítésre is. 2022-ben 4000 eurót költött Galánta a városi fényekre. A városrészek ünnepi feldíszítését is tervezik - tette hozzá a polgármester.

Az energiaválsággal kapcsolatos kérdést Galántának idén nem kellett oldania, mivel szerződésbe kötött energiárakkal működnek 2024-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.