2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Január 20. 16:31, szerda | Világ
Forrás: HVG

Donald Trump több embernek is kegyelmet adott elnöksége utolsó óráiban

Donald Trump több embernek is kegyelmet adott elnöksége utolsó óráiban

Többek között megkegyelmezett Steve Bannon kampánytanácsadójának, akit csalással vádoltak, valamint Lil Waynenek is, aki tiltott fegyverviselésért 10 évre is rács mögé kerülhetett volna.

Donald Trump 73 embernek kegyelmezett meg utolsó óráiban amerikai elnökként, további 70 személy büntetését pedig enyhítette. Ezzel folytatta a hagyományt, mely szerint az amerikai elnökök kegyelmeket adnak ki hivatali idejük utolsó napján, írja a CNN. Trump ezt kihasználva több olyan hű szövetségesének is megkegyelmezett, akiket korrupció, vagy a 2016-os választási kampányba való, feltételezett orosz beavatkozás ügyében ítéltek el, tudatja a Hvg.

Az egyik elítélt, akinek megkegyelmezett, Steve Bannon Trump fő kampánytanácsadója volt 2016-ban, majd fő stratégája csaknem egy évig. Bannont és három társát csalás vádjával tavaly augusztusban tartóztatták le, mert a gyanú szerint 25 millió dollárnyi magánadományt gyűjtöttek az USA és Mexikó közötti fal felépítésére, amelyből egymillió dollárt kapott Bannon egy nonprofit szervezeten keresztül. Bannont akár húszéves börtönbüntetéssel is sújthatták volna. A többi kegyelemben részesült között rapsztárok, volt kongresszusi tagok, saját és egyes családtagjai szövetségeseinek nevei szerepelnek. Összesen több mint 140 embert részesített elnöki kegyelemben, ezzel majdnem teljesen kimerítette a hivatalából fakadó jogköri keretet.

Címkék: Donald Trump

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.