2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Január 26. 16:38, csütörtök | Világ
Forrás: aktuality.sk

Donald Trump 2 év után ismét használhatja a Facebookot és az Instagramot

Donald Trump 2 év után ismét használhatja a Facebookot és az Instagramot

A Meta amerikai cég bejelentette, hogy hamarosan visszaállítja Donald Trump volt amerikai elnök személyes fiókját a Facebook és az Instagram közösségi oldalain.

Trump fiókjait mindkét platformon, több mint két éve függesztették fel, egy nappal azután, hogy 2021. január 6-án a támogatói ostromba vették a Capitoliumot.

Új biztonsági mechanizmusok

"Az elkövetkező hetekben helyreállítjuk Trump úr Facebook- és Instagram-fiókját" - mondta szerdán Nick Clegg, a Meta Platforms globális ügyekért felelős elnöke. A fiókok visszaállítása azonban új biztonsági mechanizmusokkal jár majd, amelyeknek biztosítaniuk kell, hogy a Fehér Ház korábbi vezetője ne sértse meg ismét a hatályban lévő szabályokat. "Ha Trump úr ismét sértő tartalmat tesz közzé, azt a tartalmat eltávolítják, fiókjait pedig újra felfüggesztjük. Az esetleges újbóli tiltás időtartama a kihágás súlyosságától függően, egy hónaptól két évig terjedhet.” - mondta Clegg.

Egyszerűen katasztrófa

Az interneten megjelenő gyűlöletbeszédeket figyelő aktivisták katasztrófának nevezték a Meta Plaforms döntését. Állításuk szerint Trump fiókjainak visszaállításával a Meta azt jelzi, hogy a szabályok maradandó következmények nélkül megszeghetők.

Donald Trump szerdán közleményben reagált Meta bejelentésére, amelyben határozottan elítélte, hogy több mint két éve "kirúgták" a Facebookról és az Instagramról. Szerinte egy ilyen "igazságtalanságot" soha nem szabad megismételni.

Semmi új a Twitteren

„A Facebook – amelynek értéke dollármilliárdokkal esett vissza, mióta engem, az önök kedvenc elnökét eltávolította a platformjairól – nemrég bejelentette, hogy visszaállítja a fiókomat. Ez a fajta dolog (a fiókok törlése) soha többé nem fordulhat elő egy regnáló elnökkel vagy bárki mással...” – írta Trump a Truth Social közösségi oldalán.

Trump 2021 októberében alapította ezt az új platformot, miután fiókjait eltávolították a Facebookról, az Instagramról, a Twitterről és más közösségi hálózatokról. Tavaly novemberben visszaállították a volt elnök Twitter-fiókját, miután a céget Elon Musk milliárdos megvásárolta. Donald Trump a Twitter fiókjának visszaállítása óta semmit nem tett közzé a közösségi oldalon.

forrás: aktuality.sk
kép forrása: wikimedia.org / Gage Skidmore

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.