2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2023. Február 01. 11:43, szerda | Világ
Forrás: euronews.com

Dél-Korea költ a legtöbb pénzt luxuscikkekre

Dél-Korea költ a legtöbb pénzt luxuscikkekre

A Chanel táskáktól a Rolex-ig a luxuscikkek régóta népszerűek a fogyasztók körében, és ez a tendencia semmi jelét nem mutatja a lassulásnak.

Világszerte sok országban nőttek az egy főre jutó a luxuscikkekre fordított kiadások, de egy ország mostanában kiemelkedik a többitől. A Morgan Stanley elemzői szerint Dél-Korea luxuscikkekre költése 24%-kal nőtt 2022-ben, 15,4 milliárd euróra, azaz fejenként körülbelül 300 euróra emelkedett az összeg. Ez jóval több, mint a kínai és amerikai állampolgárok fejenkénti 46 illetve 234 eurója. A luxuscikkek iránti élénk kereslet számos tényezőnek tudható be, köztük a vásárlóerő növekedésének és a társadalmi státusz megnyilvánulásának vágya. A koreai emberek körében társadalmilag elfogadottabb a vagyon megjelenítése. A McKinsey felmérése szerint a megkérdezett koreaiak mindössze 22%-a gondolja úgy, hogy a luxuscikkek fitogtatása rossz ízlésre vall, míg a japánok 45%-a és a kínai válaszadók 38%-a vélekedett így.

A dél-koreai luxuspiac folyamatosan növekedett az elmúlt években, sőt még a COVID-19 világjárvány sem volt rá negatív hatással. Mivel sok fogyasztó az online vásárlás mellett dönt, a luxusmárkák e-kereskedelmi értékesítése is jelentősen megnőtt. A dél-koreai luxusőrület több mint előnyös a márkák számára. A Moncler például arról számolt be, hogy bevétele Dél-Koreában több mint kétszeresére nőtt 2022 második negyedévében 2020-hoz képest. Hasonlóan, a többek között a Cartier-t és a Van Cleef & Arpelst birtokló Richemont-csoport eladásai is jelentősen nőttek a délkelet-ázsiai országban.

A növekvő dél-koreai luxuspiacon túlmenően a luxusmárkák az ország hatalmas szórakoztatóiparába is bekapcsolódnak eladásaik növelése érdekében. Kiváló példa erre, hogy a BTS sztárját, Jimint nemrégiben a Dior globális márkanagykövetévé nevezték ki.

forrás: euronews.com

Címkék: BTS, Dél-Korea, luxuscikk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.