2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Január 20. 11:24, péntek | Koronavírus
Forrás: aktuality.sk

Dél-Korea eltörli a kötelező maszkviselést a legtöbb beltéri helyiségben

Dél-Korea eltörli a kötelező maszkviselést a legtöbb beltéri helyiségben

Az országban 2020 októbere óta kötelező a maszk viselése.

Dél-Koreában január 30-tól eltörlik a maszk viselésének kötelezettségét a legtöbb beltéri helyen. Továbbra is szükség lesz rájuk a tömegközlekedésben és az egészségügyi intézményekben. Az AFP ügynökség szerint a helyi hatóságok ezt pénteken jelentették be.

Az országban 2020 októbere óta kötelező a maszk viselése. Azonban továbbra is hét napos karantén van érvényben azokra, akiknél hivatalosan is diagnosztizálják a covidot.

A Koreai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (KCDC) közölte, hogy a holdújévi ünnep után feloldják a kötelező arcmaszkokat. Han Duk-su dél-koreai miniszterelnök hozzátette, hogy maszk viselése a továbbiakban már csak ajánlott lesz.

Dél-Korea több mint 50 millió lakosa közül idáig csaknem 30 millió ember fertőződött meg koronavírussal, és több mint 33 ezren vesztették életüket a betegség miatt.

forrás: aktuality.sk

Címkék: korona, koronavírus, maszk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.