2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Június 03. 17:28, péntek | Magyarország
Forrás: SziaKomárom.sk • -BG-

Dél-Komárom: Óriás-babaköszöntő

Dél-Komárom: Óriás-babaköszöntő

Dél-Komáromban évek óta hagyomány, hogy a Városvezetés köszönti és megajándékozza a település újszülötteit és családjaikat. A koronavírus okozta járvány, mint oly sokmindent, ezt is eltörölte az elmúlt két évben.

A Jókai ligetben rendezett tegnap délutáni eseményen szinte egy tűt sem lehetett leejteni - írja a Sziakomárom.sk városi portál.

Dr. Molnár Attila polgármester és Czunyiné dr. Bertalan Judit a térség országgyűlési képviselője mellett a városvezetés számos tagja köszöntötte az egybegyűlteket.

A megszólalók kivétel nélkül örömüket fejezeték ki, hogy a komáromi családok ilyen szép számban fogadták el a programra szóló meghívást.

A városvezető kiemelte, egy család életében a gyermekáldás a legfontosabb, polgármesterként pedig kiemelt feladatának tartja a komáromi családok támogatását, hogy minél több baba születhessen a városban. Az önkormányzat ahogy eddig, úgy a jövőben is a helyiek támogatását, szolgálatát tartja első helyen!

“Ezt a törekvést, mi sem bizonyítja jobban, mint a komáromi kedvezményrendszer kiépítése és folyamatos bővítése, gondok ezalatt olyan intézkedésekre, mint a fiatalok első lakáshoz jutásának támogatása, az első házasok segítése, a kelengyepénz és annak duplájára emelése, a kismamák és a diákok helyi járatokon való utazási költségeinek átvállalása, a térítésmentesen biztosított bölcsődei és óvodai gyermekétkezés, a „Minden komáromi gyermek tanuljon meg úszni!” program, a támogatott gyermekügyelet, a térítésmentesen igényelhető rotavírus elleni védőoltás, a 70 éven felüliek szemétszállítási díjának átvállalása, a kedvezményes telekvásárlási lehetőség biztosítása a CSOK-támogatásban részesült családoknak, vagy épp a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerben való részvétel,” fogalmazott köszöntőjében dr. Molnár Attila.

A babák és családok ajándékcsomagot, az anyukák pedig egy-egy szál virágot kaptak. A rendezvény kerekítő foglalkozással ért véget - zárja az írás.

Címkék: Dél-Komárom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.