2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2020. December 21. 09:55, hétfő | Helyi
Forrás: TASR

December 24-én és 31-én rövidebb lesz az idősek vásárlási sávja

December 24-én és 31-én rövidebb lesz az idősek vásárlási sávja

Rövidül az idősek vásárlási sávja december 24-én és 31-én, írja a TASR. Ezeken a napokon az idősek 9.00 és 10.00 óra között vásárolhatnak abban a tudatban, hogy 65 év alattiakat nem engednek be a boltba.

A Közegészségügyi Hivatal rendeletéről Daša Račková szóvivő tájékoztatott. December 19-étől továbbá bezár az összes kiskereskedelmi üzlet és a legtöbb szolgáltatást is beszüntetik, kivételt képeznek a természetes gyógyfürdők és az orvos által előírt gyógyfürdő-terápiák, illetve a közétkeztetési szolgáltatások (azzal, hogy az élelmet becsomagolva adhatják ki, vagy futárral küldhetik házhoz). A kivétel vonatkozik azokra az élelmiszerboltokra is, amelyek nélkülözhetetlen élelmiszert árulnak, a drogériákra, gyógyszertárakra, az orvostechnikai eszközök és optikák boltjaira, ideértve a látás vizsgálatát és mérését is, az újságárusokra, az állateledel-üzletekre és az állatorvosi klinikákra. Nyitva lesznek azok a helyszínek is, ahol átvehetjük az interneten, e-mailen vagy telefonon rendelt árut is, legyen szó üzletről, vagy ún. boxról.

„A csomag kiadására való várakozás során az üzletvezetőnek kell bebiztosítania, hogy a vásárlók betartsák a két méter távolságot és el legyen takarva a szájuk és az orruk. Abban a helyiségben, ahol kiadják a csomagot, egyszerre csak egy vásárló tartózkodhat,” tudatja a Közegészségügyi Hivatal. A kivételek közé tartoznak például még az autószervizek, síkölcsönzők, karácsonyfa és élő hal árusok, posták, telefonszolgáltatók üzletei, ruhatisztítók, benzinkutak, temetkezési vállalatok, ügyvédi irodák, tolmácsok. A hotelekben és más szálláshelyeken, illetve a sífelvonóknál a látogatók negatív antigén vagy PCR teszttel kell igazolják magukat, amely nem készült régebben, mint 72 óra. Felmutathatják a koronavírusból való felépülésükről szóló igazolást is. Bezárnak azonban többek között a fürdők, fitnesz centrumok, színházak, fodrászatok, autóiskolák, kozmetikusok.

Címkék: vásárlási sáv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.