2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 14. 12:48, kedd | Kzélet
Forrás: ahojkomarno.sk

December 10-én helyezik forgalomba a Leo Express szerelvényeit

December 10-én helyezik forgalomba a Leo Express szerelvényeit

A Leo Express december 10-én kezdi meg működését a Pozsony-Komárom vonalon. A társaság napi közel 100 járatot tervez üzemeltetni.

Emil Sedlařík, a Leo Express szóvivője bejelentette, hogy cégük már megkezdte a menetjegyek értékesítését.

"Örülünk, hogy a Komárom - Dunaszerdahely - Pozsony vonalon a kapacitás és a vonatjáratok összforgalma növekedni fog. A vasúti közlekedés környezetbarátabb, és minél többen választják a kényelmet a síneken, annál nagyobb tehermentesítést jelent a túlterhelt utak számára" - mondta ifjabb Jozef Ráž közlekedési miniszter (a Smer-SD jelöltje).

A vasúti társaság a Pozsony és Komárom közötti vonalon alacsonypadlós, légkondicionált vonatokat készül bevetni. "December 10-től modern, alacsonypadlós és légkondicionált egységeket állítunk forgalomba, amelyek többek között Wi-Fi-vel, gyermekfülkével, kerekesszékesek számára kialakított WC-vel és pelenkázó pultokkal lesznek felszerelve" - mondta Peter Köhler, a Leo Express vezérigazgatója.

Bár a Leo Express csak decemberben kezdi meg működését a vonalon, a jegyek már most megvásárolhatók a fuvarozónál. "A Pozsony - Komárom útvonalon megtartottuk a jelenlegi 5,25 eurós vételi árat" - mondta Sedlařík. A fuvarozó 7, 30 és 90 napra szóló jegyeket is kínál. "Az értékesítés beindítása alkalmából egy egész évre szóló jegyet is kínál 365 euróért DunajPass néven. Ez magában foglalja az elsőbbségi helyválasztást és a pozsonyi központi pályaudvar várótermének használatát is" - tette hozzá Sedlařík.

Forrás: ahojkomarno.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.