2023. november 29, szerda - Taksony

Hírek

2023. November 14. 12:48, kedd | Kzélet
Forrás: ahojkomarno.sk

December 10-én helyezik forgalomba a Leo Express szerelvényeit

December 10-én helyezik forgalomba a Leo Express szerelvényeit

A Leo Express december 10-én kezdi meg működését a Pozsony-Komárom vonalon. A társaság napi közel 100 járatot tervez üzemeltetni.

Emil Sedlařík, a Leo Express szóvivője bejelentette, hogy cégük már megkezdte a menetjegyek értékesítését.

"Örülünk, hogy a Komárom - Dunaszerdahely - Pozsony vonalon a kapacitás és a vonatjáratok összforgalma növekedni fog. A vasúti közlekedés környezetbarátabb, és minél többen választják a kényelmet a síneken, annál nagyobb tehermentesítést jelent a túlterhelt utak számára" - mondta ifjabb Jozef Ráž közlekedési miniszter (a Smer-SD jelöltje).

A vasúti társaság a Pozsony és Komárom közötti vonalon alacsonypadlós, légkondicionált vonatokat készül bevetni. "December 10-től modern, alacsonypadlós és légkondicionált egységeket állítunk forgalomba, amelyek többek között Wi-Fi-vel, gyermekfülkével, kerekesszékesek számára kialakított WC-vel és pelenkázó pultokkal lesznek felszerelve" - mondta Peter Köhler, a Leo Express vezérigazgatója.

Bár a Leo Express csak decemberben kezdi meg működését a vonalon, a jegyek már most megvásárolhatók a fuvarozónál. "A Pozsony - Komárom útvonalon megtartottuk a jelenlegi 5,25 eurós vételi árat" - mondta Sedlařík. A fuvarozó 7, 30 és 90 napra szóló jegyeket is kínál. "Az értékesítés beindítása alkalmából egy egész évre szóló jegyet is kínál 365 euróért DunajPass néven. Ez magában foglalja az elsőbbségi helyválasztást és a pozsonyi központi pályaudvar várótermének használatát is" - tette hozzá Sedlařík.

Forrás: ahojkomarno.sk

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 15:20, kedd | Kzélet

A parlament megszavazta a bizalmat az új Fico-kormánynak

A miniszterelnök a múlt héten ismertette a kormányprogramot a képviselőkkel, és bizalmat kért a parlamenttől. A négy napon át tartó vitában több mint 70 képviselő szólalt fel, főként az ellenzék részéről.

2023. November 20. 10:58, hétfő | Kzélet

A kormány meghosszabbítaná a határellenőrzéseket

A kormány december 23-ig szeretné meghosszabbítani az ellenőrzést a magyar határon. Az ok az illegális migráció. A meghosszabbításra vonatkozó javaslatot a hétfői ülésen tárgyalják.

2023. November 16. 09:38, csütörtök | Kzélet

ÁTTEKINTÉS: Mutatjuk, mely élelmiszerek lettek olcsóbbak és melyek drágultak

Az áremelkedés ismét lelassult. Az október kedvezőbb volt, mint a szeptember, és éves szinten a 7 százalék köré jutottunk. Ennél is fontosabb, hogy az élelmiszer-infláció is egyszámjegyű lett.

2023. November 13. 12:58, hétfő | Kzélet

A kormány elfogadta a négy évre szóló programját

Az új Fico-kormány véget kíván vetni az igazságszolgáltatással való politikai célú visszaéléseknek, és nyugodt, biztonságos életet ígér a polgároknak.