2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Április 12. 11:29, hétfő | Sport
Forrás: HCDAC, dunaszerdaheyi.sk

DAC-kézis lányok: győzelemmel zárult a MOL Extraliga alapszakasza

DAC-kézis lányok: győzelemmel zárult a MOL Extraliga alapszakasza

A HC DAC női kézilabdacsapat utolsó mérkőzését is megnyerte a cseh-szlovák közös bajnokságban, és így sikerült megszereznie a bronzérmet. A lányok a cseh Olomouc együttesét fogadták, a meccset pedig 31:25-re nyerték.

A dunaszerdahelyi.sk beszámolója alapján a DAC hagyományosan erős kezdést produkált, az első játékrészben Élő Beatrix és Bízik Réka villogott. A DAC végig kontroll alatt tartotta ellenfelét, így a félidőre 17:9 állással vonulhattak a csapatok. A második félidőben aztán a cseh csapat is összekapta magát, de ez sem volt elég, a DAC-os lányok hatgólos győzelmet arattak.Ezzel lezárult a közös cseh-szlovák bajnokság a DAC számára, amely bronzéremmel zárta a pontvadászatot.

„Nem volt tétje a mai mérkőzésnek, de a lányok nem ezzel foglalkoztak, amikor pályára léptek, hanem igyekeztek a mai napból is kihozni a maximumot. Az első játékrész huszadik percétől gyakorlatilag eldőlt a találkozó. Innen leginkább azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik mostanában kevés játékperccel rendelkeztek. Ők is szépen éltek a lehetőséggel, és megtartottuk magabiztos előnyünket.Megnyerve a találkozót hivatalosan is kimondhatjuk, hogy dobogós helyet vívtunk ki a MOL extraligában, aminek értéke ebben a pandémiás időszakban lebonyolított bajnokságban még inkább felértékelődik. Most válogatottaink két hétig összetartáson vesznek majd részt, aztán pedig vár még ránk a szlovák bajnokság rájátszása, amit a Vágsellye elleni döntőbe jutásért vívott párharccal kezdünk. Büszke vagyok a csapatra, nem kis teljesítmény áll mögöttünk," nyilatkozta Debre Viktor vezetőedő.

HC DAC – DHK Zora Olomouc 31:25 (17:9)
Dunaszerdahelyi gólszerzők: Élő Beatrix 10, Bízik Réka 9, Straka Mária 3, Juhos Kata, Demeter Virág Orsolya, Bugár Cintia 2-2, Hornyák Panna, Bízik Boglárka, Mészáros Réka 1-1.

sportolunk.sk, hcdac.sk, dunaszerdahelyi.sk, infocsallóköz.sk

Címkék: HCDAC, kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.

2024. Március 22. 09:34, péntek | Sport

Szívműtéten esett át Peter Sagan

Sagan szokatlanul magas pulzussal - abnormális tachikardiás epizóddal - küszködött februárban egy hegyikerékpár-versenyen a spanyolországi Chelve-ben.