2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. Március 03. 03:12, csütörtök | Kultúra
Forrás: ATEMPO.sk / Komáromi Jókai Színház

Csöndes ház - Március 9-én Zselízen lép fel a Komáromi Jókai Színház

Csöndes ház - Március 9-én Zselízen lép fel a Komáromi Jókai Színház

A szerdai, március 9-i bemutató 19:00-tól kezdődik a Zselízi Kultúrház termében. A Komáromi Jókai Színház darabjának főbb szerepeiben Holocsy Katalint és Holocsy Krisztinát láthatjuk.

A rendezői feladatokat Garajszki Margit dramaturg vállalta magára. A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak az aktuális óvintézkedések tükrében.

“Egy évvel a zseniális zeneszerző, Filip halála után találkozik a művész nővére, Márta, és gyerekeinek anyja, Bíborka, hogy megemlékezzenek a férfiról és tisztázzák a múltat. Az egykori barátnők ugyanis már majd harminc éve nem beszélnek egymással. Mi a hosszú mosolyszünet oka? Lehet egyáltalán harminc év után tisztázni bármit is? És különben is, hogy szeretheti két merőben különböző nő ugyanazt a férfit,” áll az ATEMPO.sk oldalon közölt szinopszisben.

A mű a tragikomédia és a fekete, sötét humor egy érdekes egyvelege, amely 2003-ban elnyerte a szlovák Irodalmi Alap legjobb drámai szövegének járó díjat. Érdemes lesz jegyet váltani!

Főszerepben:

Holocsy Katalin
Holocsy Krisztina

Rendező:

Garajszki Margit

A darab hivatalos plakátja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.