2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Június 15. 23:54, szerda | Sport
Forrás: NSO

Csodálatos: Anglia - Magyarország 0:4

Csodálatos: Anglia - Magyarország 0:4

Kedden igazi csoda tanúi lehettek azok, akik a helyszínen és a TV-képernyők előtt láthatták, ahogy a Magyar Válogatott négygólos zakóval kínálja meg az angolokat.

A magyar labdarúgó-válogatott kedden 4-0-ra nyert Anglia vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulójában, így 69 év után diadalmaskodott újra a szigetországban, sikerével pedig a 3. csoport élére ugrott. Legutoljára 1953-ban sikerült ez a bravúr, akkor az “Évszázad mérkőzésének” kikiáltott 6:3-as győzelmet ünnepelhette Magyarország. Puskás és az Aranycsapat óta azonban egyszer sem sikerült legyőzni otthonukban az angolokat. Egészen mostanáig!

A keddi találkozón Sallai Roland duplázott, a hajrában betalált még Nagy Zsolt és Gazdag Dániel is. Mivel a csoport másik meccsén a németek 5-2-re verték az Európa-bajnok olaszokat, a magyar válogatott az élre ugrott, és a csoportgyőzelemért játszhat szeptember 23-án, amikor a németek vendége lesz Lipcsében, majd három nappal később az olaszokat fogadja.

A meccs nem maradt keserű szájíz nélkül, az angol közönség zöme ugyanis a magyar himnusz alatt a “You are racist bastards, we know what You are,” rigmust skandálva próbálta meg kizökkenteni a focistákat és a szurkolókat egyaránt. Nos, ez nagyon nem jött be.

("Rasszista barmok, tudjuk, hogy azok vagytok.")

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.

2024. Március 22. 09:34, péntek | Sport

Szívműtéten esett át Peter Sagan

Sagan szokatlanul magas pulzussal - abnormális tachikardiás epizóddal - küszködött februárban egy hegyikerékpár-versenyen a spanyolországi Chelve-ben.