2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Július 18. 23:49, hétfő | Kultúra
Forrás: dunaszerdahelyi.sk (SH)

Csaplár Benedek VMK • Projektindító Sajtótájékoztató

Csaplár Benedek VMK • Projektindító Sajtótájékoztató

A dunaszerdahelyi kulturális központ július 7-én tartotta projektindító sajtótájékoztatóját, amelyen Takács Tímea igazgató az intézmény jövőbeli terveiről beszélt.

Az igazgatónő elmondta, a 2022-es évre két pályázat nyújtott be a Bethlen Gábor Alaphoz, amelyeket Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága pozitív elbírálásban részesített. További jó hír, hogy a Csaplár idén ünnepli fennállásának 45. évfordulóját. Az esemény előkészülete már javában zajlik, emlékezhetünk az év elejei bejelentésre is. Akkor január 22-én, a Magyar Kultúra napján hirdették meg a jubileumi emlékévet.

Takács Tímea hozzátette, intézményük méltó módon szeretné megünnepelni a jubileumi évfordulót, ezért is öröm számukra, hogy az erre a célra benyújtott pályázat sikeres lett, amelyen 500 000 HUF összeget ítélt meg számukra a bírálóbizottság.

Nagy Attila felvétele

A második, a „Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ technikai eszközparkjának fejlesztése” című pályázaton pedig 800 000 HUF összeget sikerült nyerniük – ez az idei eszközfejlesztésre fordítható, amellyel tovább szeretnék bővíteni a Csaplár technikai hátterét, eszközparkját - írja a dunaszerdahelyi.sk városi portál.

A sajtótájékoztatón Takács Tímea köszönetet mondott a Magyar Kormánynak, Magyarország Miniszterelnöksége Nemzetpolitikai Államtitkárságának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek a 2022-es évre beadott pályázatuk pozitív elbírálásáért.

Az igazgatónő mondandójában kitért a Csaplár Benedek VMK, a dunaszerdahelyi kultúrában betöltött kulcsfontosságú szerepére is, kiemelte: az intézmény fontos szerepet tölt be nem csak a város, de a régió kulturális életének gazdagításában is.

“...hiszen aktívan hozzájárul a város és a régió kulturális életének gazdagításához, a kulturális turizmus fellendítéséhez, a város regionális és nemzetközi népszerűsítéséhez. Ezért is elengedhetetlen eszköztáruk folyamatos fejlesztése és modernizálása, mely által megvalósul a helyi polgárok és a tágabb régió lakossága kulturális igényeinek a kiszolgálása,” idézi a cikk Takács Tímeát.

Forrás: (sh) dunaszerdahelyi.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.