2022. szeptember 28, szerda - Vencel

Hírek

2022. Július 18. 23:49, hétfő | Kultúra
Forrás: dunaszerdahelyi.sk (SH)

Csaplár Benedek VMK • Projektindító Sajtótájékoztató

Csaplár Benedek VMK • Projektindító Sajtótájékoztató

A dunaszerdahelyi kulturális központ július 7-én tartotta projektindító sajtótájékoztatóját, amelyen Takács Tímea igazgató az intézmény jövőbeli terveiről beszélt.

Az igazgatónő elmondta, a 2022-es évre két pályázat nyújtott be a Bethlen Gábor Alaphoz, amelyeket Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága pozitív elbírálásban részesített. További jó hír, hogy a Csaplár idén ünnepli fennállásának 45. évfordulóját. Az esemény előkészülete már javában zajlik, emlékezhetünk az év elejei bejelentésre is. Akkor január 22-én, a Magyar Kultúra napján hirdették meg a jubileumi emlékévet.

Takács Tímea hozzátette, intézményük méltó módon szeretné megünnepelni a jubileumi évfordulót, ezért is öröm számukra, hogy az erre a célra benyújtott pályázat sikeres lett, amelyen 500 000 HUF összeget ítélt meg számukra a bírálóbizottság.

Nagy Attila felvétele

A második, a „Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ technikai eszközparkjának fejlesztése” című pályázaton pedig 800 000 HUF összeget sikerült nyerniük – ez az idei eszközfejlesztésre fordítható, amellyel tovább szeretnék bővíteni a Csaplár technikai hátterét, eszközparkját - írja a dunaszerdahelyi.sk városi portál.

A sajtótájékoztatón Takács Tímea köszönetet mondott a Magyar Kormánynak, Magyarország Miniszterelnöksége Nemzetpolitikai Államtitkárságának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek a 2022-es évre beadott pályázatuk pozitív elbírálásáért.

Az igazgatónő mondandójában kitért a Csaplár Benedek VMK, a dunaszerdahelyi kultúrában betöltött kulcsfontosságú szerepére is, kiemelte: az intézmény fontos szerepet tölt be nem csak a város, de a régió kulturális életének gazdagításában is.

“...hiszen aktívan hozzájárul a város és a régió kulturális életének gazdagításához, a kulturális turizmus fellendítéséhez, a város regionális és nemzetközi népszerűsítéséhez. Ezért is elengedhetetlen eszköztáruk folyamatos fejlesztése és modernizálása, mely által megvalósul a helyi polgárok és a tágabb régió lakossága kulturális igényeinek a kiszolgálása,” idézi a cikk Takács Tímeát.

Forrás: (sh) dunaszerdahelyi.sk

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 19. 19:18, hétfő | Kultúra

Dunaszerdahely • V. Magyar Dal Napja

A rossz idő ellenére sokak látogattak el a családias hangulatban zajló V. Magyar Dal Napjára Dunaszerdahelyen. A VMK előtt tartott esemény fő száma kétségkívül Koppán lemezbemutató koncertje volt.

2022. Szeptember 17. 18:13, szombat | Kultúra

hashtagKN • Íme az első szezon győzteseinek listája

Az idei nyáron új kezdeményezéssel jelentkezett a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ. A #KN koncertsorozat dél-szlovákiai zenekaroknak biztosított fellépési lehetőséget Komárom főterén, a Klapka téren.

2022. Szeptember 09. 13:36, péntek | Kultúra

Komárom • Nótaest az Egressy Béni VMK-ban

A rendezvénnyel a magyar nóta nagysága előtt kíván tisztelegni a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ. A cikket és az ötletgazdával készült beszélgetést a sziakomárom.sk tette közzé.

2022. Szeptember 09. 13:19, péntek | Kultúra

Munkatársakat keres az Ifjú Szivek

Pozsony, 2022. szeptember 9. • Több munkakörben is felvételt hirdetett az Ifjú Szivek.