2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Február 08. 23:41, kedd | Koronavírus
Forrás: TASR

COVID-intézkedések: ötnapos karantén és a betegség leküzdéséről szóló igazolás

COVID-intézkedések: ötnapos karantén és a betegség leküzdéséről szóló igazolás

Változtatásokat eszközölt a COVID-igazolások terén az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI). Újabban már a pozitív mintát követő tizenegyedik napon megkaphatjuk a betegség leküzdéséről szóló igazolást.

„Igazolást arról, hogy átesett a COVID-19 betegségen, az illető leghamarabb a 11. napon kaphat,” nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Alžbeta Sivá, az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) szóvivője.

„Ha az ötnapos elkülönítés utolsó 24 órájában az elkülönített személy tünetmentes, elhagyhatja a karantént, de még további öt napig FFP2 reszpirátort kell viselnie a nyilvános helyeken. Ezt követően, tehát leghamarabb a 11. napon lehet igényelni a betegség leküzdéséről szóló igazolást, melyet 24 órán belül elküldenek,” áll a rendelkezésben.

A szóvivő hozzáfűzte: az intézkedések összhangban vannak az ide vonatkozó európai jogszabályokkal. A helyzet tehát úgy áll, hogy a betegség leküzdését követő 11. napon már igényelhetjük is a digitális, uniós COVID-igazolványt, amely a mintavétel napjától kezdve 180 napon keresztül biztosít védett státuszt. Az NCZI egy infografikát is közzé tett, amelyben pontosan levezetik az igazolvány megszerzéséhez szükséges lépéseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.