2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. Április 25. 14:53, kedd | Koronavírus
Forrás: Teraz.sk

COVID-19: Kötelező a teljes oltottság azoknak, akik az USA-ba szeretnének utazni

COVID-19: Kötelező a teljes oltottság azoknak, akik az USA-ba szeretnének utazni

A korlátozások nem vonatkoznak az Egyesült Államok állampolgáraira, állandó lakosaira, a bevándorlókra és a 18 év alatti gyermekekre.

A felnőtt utazóknak be kell oltaniuk magukat a COVID-19 ellen, mielőtt belépnek az Egyesült Államokba. Negatív teszteredmény nem szükséges. A hírről a Szlovák Köztársaság Külügyminisztériuma tájékoztatott a honlapján.

Az a személy, akit legalább két hete beoltottak egyszeri oltóanyaggal, vagy egy kétadagos vakcina második adagjával, illetve az AstraZeneca vagy a Novavax teljes vakcinasorozatával, vagy egy második adaggal különböző gyártók kombinált vakcinájából, az teljesen beoltottnak minősül.

"Az Egyesült Államok nem korlátozza a védőoltások érvényességét. Ez azt jelenti, hogy ha az utazó megfelel a fent felsorolt ​​feltételeknek, annak ellenére is beléphet az USA-ba, hogy az oltási bizonyítványát itthon érvénytelennek minősítik" - magyarázta a minisztérium. A korlátozások nem vonatkoznak az Egyesült Államok állampolgáraira, állandó lakosaira, a bevándorlókra és a 18 év alatti gyermekekre.

A nem teljesen beoltott személyeket az országba való belépés után három-öt nappal COVID-19-tesztnek kell alávetni, vagy hét napig önkéntes izolációban kell maradniuk. "Ha egy ilyen személy 60 napnál tovább tervez az Amerikai Egyesült Államok területén tartózkodni, akkor megkövetelhetik, hogy teljes körű védőoltást kapjon az Amerikai Egyesült Államokban" - tette hozzá a minisztérium.

Forrás: teraz.sk

Címkék: Covid-19, usa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 10:28, kedd | Kzélet

A Tesco, a Billa és a Kaufland 50 új üzletet szeretne nyitni

Minden nagyobb üzletlánc bejelentette, hogy növelni kívánja az üzletei számát. Ezáltal Szlovákia különböző régióiban számos üzlettel bővül majd a kínálat.

2024. Február 20. 09:01, kedd | Világ

Az EU-tagállamok humanitárius szünetre szólították fel Izraelt

Az államok ismételten felszólították Izraelt, hogy ne indítson támadást a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városa ellen, ahol a palesztin enklávé 2,4 millióra becsült lakosságának több mint fele húzza meg magát.

2024. Február 19. 09:34, hétfő | Sport

NHL: A Pittsburgh visszavonultatta Jágr mezét

Jágr a Pittsburghben kezdte NHL-pályafutását, amellyel kétszer nyert Stanley Kupát.

2024. Február 19. 09:16, hétfő | Kzélet

Időjárás: Miért tűnik a február inkább áprilisnak?

Február végén várhatóan hűvösebb levegő érkezik Szlovákia területére. Az azonban még nem világos, hogy milyen mértékű lehűlés várható.