2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Január 25. 18:25, hétfő | Bulvár

Christopher Nolan már nem akar a Warner Bros. stúdióval dolgozni

Christopher Nolan már nem akar a Warner Bros. stúdióval dolgozni

A legendás rendezőnek elege lett a Warner viselkedéséből, így beszüntetheti az együttműködést.

A Wall Street Journal írta meg először, hogy Nolan nem kér többet az együttműködésből. A dolog azért érdekes, mert a rendező és a stúdió már 2002 ápol munkakapcsolatot, sőt a legtöbb sikerfilmet is együtt készítették. A válóok valószínűleg a Warner új üzletpolitikája lesz, ugyanis az óriáscég 2021-es premierjeit a mozik mellett elérhetővé teszik az HBO MAX streaming-szolgáltatón is.

Christopher Nolan kapcsán mindig meg szoktuk jegyezni, hogy manapság nagyon kevés olyan rendező van, akik filmjének érkeztére a rajongói réteg felkapja a fejét, ugyanis manapság nagyon kevés olyan rendező van, akiknek a filmjét csak és kizárólag a nevükkel el lehet adni. Nyilván egy Steven Spielberg már rég nem ilyen, így Tyler Perry mellett (akivel olcsó filmeket adnak el, amik sokkal alacsonyabb, de fix bevételt hoznak) Nolan ilyen, amit jól mutat, hogy a Tenet előtti öt filmjének nyitóhétvégéje sorban 158, 63, 161, 48 és 50 millió dollár volt, döbbenetes összegek, ezen rendezései amerikai összbevételek pedig 188 és 535 millió dollár között ingáztak, csupa-csupa siker.

A rendező új filmjei ráadásul nem csak mennyiség szempontból emelkednek ki, hanem minőségileg is. A többségi nézői véleményeket remekül tükröző IMDb-s pontszámok szerint korábbi munkái közül A sötét lovag 9,0-s pont számmal minden idők 4. legjobbja, de a top250-es listán ott van még az Eredet (8,8 - minden idők 13. legjobbja), a Csillagok között (8,6 - minden idők 29. legjobbja), A tökéletes trükk (8,5 - minden idők 47. legjobbja), a Mementó (8,5 - minden idők 54. legjobbja), A sötét lovag: Felemelkedés (8,4 - minden idők 71. legjobbja) és Batman: Kezdődik (8,2 - minden idők 129. legjobbja). Első tíz filmje közül csak három nem került a legjobb 120-ban, az első, minimálköltségvetésű A Csapda (ugyancsak remek értékeléssel bír, 7,6/10 az IMDb-n), az Álmatlanság, mely hiába különleges film, mégiscsak feldolgozás, amit nem is ő írt, és 7,2 jelenleg az IMDb-pontszáma, ami egyébként ugyancsak igen magasnak számít, illetve a legutóbbi Dunkirk, aminek 7,8/10-es pontszámán sincs mit szégyellni. Tavaly rendezése a Tenet jelenleg 7,5 ponton áll az IMDb-n (a szavazók 4/5-e szerint lett nagyon jó) és bár Amerikában csak 58 millió dollárt hozott a járvány alatt, ehhez Amerikán kívül még 305 milliót pakolt hozzá.

Címkék: Christopher Nolan

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.