2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Szeptember 14. 12:29, hétfő | Rendőrségi
Forrás: TASR

Bugár György: Madarász meggyilkolásában ifj. Dora Ferenc is részt vett

Bugár György: Madarász meggyilkolásában ifj. Dora Ferenc is részt vett

POZSONY, szeptember 14. – Bugár György, akit a Sátor-banda volt tagjaként sokéves szabadságvesztésre ítéltek, ma a bazini Speciális Büntetőbíróság előtt vallott Madarász Krisztián meggyilkolása ügyében.

A stróman gyilkossága A. László tanú szerint valamikor 2012 és 2013 között történhetett.

A Bugi becenévre hallgató Bugár György elmondása alapján ő csak kisegítőként vett részt a gyilkosság előkészítésében. „Nem akartam részt venni ebben, de mivel ifj. D. Ferenc könnyekkel küzdve azt állította, hogy ellenkező esetben őt ültetik le, ezért megegyeztünk,” mondta. A likvidálás oka egy cég lehetett, ugyanis Bugár szavaival élve ifj. Dora „csinált egy céget az áldozatra, és lehúzott róla valami ÁFA-t”.

Bugár találkozót beszélt meg A. Lászlóval 22:00-kor Alsóhatár községben. „Egyszer csak lövést hallottam, majd megjelent egy G-s Mercedes. Benéztem a kocsiba és ifj. Dora Ferencet láttam,” mondta Bugár. Ifj. Dora részvételének pontos okát a tanú nem tudta felidézni, annyit mondott, valószínű, hogy biztosra akart menni.
Bugár vallomása szerint az áldozatot egy fóliába tekerték majd feldobták egy utánfutóra. Az autóhoz rögzített utánfutót ezután egy, a Sátor-banda tulajdonában lévő telekre vitték, a holttestet pedig egy előre megásott gödörbe dobták. „A. László hőpapírt hozott a helyszínre, majd leterítette a holttestet takaró földhalomra. Miután betemettük a gödröt, távoztunk a helyszínről,” mondta a tanú hozzátéve, hogy A. László a gyilkosság helyszínén járhatott, ugyanis le kellett mosnia vértől csatakos sportcipőjét.

A tanúvallomás alapján a gyilkosságokat id. Dora Ferenc rendelhette, mégpedig strómanjai elhallgattatásának céljából. Több gyilkosságot is rendőrnek öltözve követtek el, félreállítva gyanútlan áldozataikat közúti ellenőrzés apropóján. Áldozataikat ezután egy másik bandatag éttermébe hurcolták, majd órákon át őrizték őket. Ezután egy előre megásott sírhoz mentek, ahol halálra fojtották a kiszemelt áldozatot. A gyilkosságot végrehajtók egy-egy ilyen akcióért hárommillió koronát zsebeltek be azzal, hogy az egyik ilyen gaztettet 2003 és 2004 között követték el. A banda kezén több, mint 80 emberélet szárad.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.