2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Március 06. 19:23, vasárnap | Magyarország
Forrás: oocr / dunaszerdahelyi.sk

Budapest: Csallóköz volt az Utazás kiállítás díszvendége a szlovákiai pavilonban

Budapest: Csallóköz volt az Utazás kiállítás díszvendége a szlovákiai pavilonban

Március 3-6. között rendezték Budapesten az Utazás kiállítás című idegenforgalmi Expo-t, amelynek szlovákiai pavilonjában Csallóköz volt a díszvendég - írja a dunaszerdahelyi.sk.

Az esemény négy napján különböző szlovákiai helyszínek kaptak teret a bemutatkozásra, Pozsony, Kassa és a Tátra után pedig a zárónap díszvendége a Csallóköz volt. Az Expo-n olyan régiókra terelődött a figyelem, amelyek egyrészt könnyen megközelíthetők, másrészt nyelvi akadályok nélküli, tartalmas látogatást kínálnak a magyarországi vendégek számára. A dunaszerdahelyi.sk városi portál cikkében Somogyi Gábor, a Csallóközi Területi Idegenforgalmi Szövetség elnökének nyilatkozatát olvashatjuk.

„Az a célunk, hogy a korábban kevésbé látható, határmenti régiókat is egyre többen keressék fel. A múltban nem volt jellemző, hogy Magyarországról szervezetten érkeztek volna vendégek, de foglalkozni kell a lehetőséggel, hiszen bőven van mit megmutatnunk a látogatóknak,” mondta Somogyi.

Az esemény Egészségturizmus konferenciája keretében a népszerű fürdőinkről is több információt tudhattak meg az Utazás kiállítás résztvevői. De a régió valamennyi látnivalójából ízelítőt kaphatott az, aki meglátogatta a Csallóközi Területi Idegenforgalmi Szövetség standját. Somogyi Gábor szerint a magyarországi érdeklődőknek azért is különleges a Csallóköz, mert ugyan sokan azt feltételezik, hogy országhatáron innen és túl minden egyforma, mégis kicsit más.

A nyelvi egységnek köszönhetően anyanyelvükön tájékozódhattak az ide érkező látogatók, akik ennek ellenére szembesülhettek a kisebb kulturális különbségekkel, gasztronómiai különlegességekkel. Kedvező információ az is, hogy a magyarországi ünnepek idején, amikor megtelnek a szállások, nálunk nincs tumultus, itt számos lehetőséget talál az, aki kikapcsolódásra vágyik.

Erre alkalmasak a nívós sportlétesítmények is, mint a dióspatonyi Slovakia Ring, ahol a motorsportok kedvelői találnak impozáns programokat, vagy a rangos lóversenyeknek is otthont adó somorjai X-Bionic sportközpont. A dunaszerdahelyi DAC futballklub magyarországi szurkolói is felfedezhetik a környéket és a DAC egyre nagyobb sikereket elérő női kézilabda csapata is sok nézőt szólíthat meg. „Sokakat érdekel a Duna-ágak szlovákiai oldala, valamint a Kis-Duna. A fürdők mellett is van tehát olyan úticél, ami miatt érdemes eljönni” – folytatta Somogyi Gábor.

A Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban március 3-6. között megrendezett 44. Utazás Kiállításon idén Egyiptom volt az utazási nagyvásár külföldi díszvendége, a belföldi díszvendég Európa 23. kulturális fővárosa, Veszprém-Balaton. A csütörtöki szakmai napot követően pénteken, szombaton és vasárnap a nagyközönséget várták a kiállítótérbe, ahol utazást foglalhattak, megismerhették más régiók különlegességeit, és ízelítőt kaphattak a látnivalókból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 25. 12:10, csütörtök | Magyarország

Hatalomátvételt kísérelt meg egy fegyveres csoport Magyarországon

A csoport tagjai többek közt azt is kijelentették, hogy le akarják tartóztatni a magyar kormány korábbi és jelenlegi tagjait.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.