2022. szeptember 28, szerda - Vencel

Hírek

2022. Augusztus 11. 22:06, csütörtök | Helyi
Forrás: samorin.sk • Area Somorja Kft.

Bucsuháza • Öko-temető létesült a településen

Bucsuháza • Öko-temető létesült a településen

A hagyományos temetkezés környezetbarát alternatíváját kínálja bucsuházi régi temetőben kialakított természetes temető - írja a samorin.sk cikke.

A megoldás összekapcsolja a természet és az ember iránti tiszteletet, ugyanakkor minimális terhelést jelent a környezetre. A temető létrehozását Varga Renáta önkormányzati képviselő vetette fel, a munkálatokat az Area Somorja Kft. végezte.

Mivel a természetes környezet fenntartása a cél, a temetőnek saját szabályzata van. Hamvak elhelyezésére márciustól októberig, a vegetációs időszakban van lehetőség. Az elhunytak hamvai biológiai úton lebomló, környezetbarát urnában helyezhetőek el az erre kialakított helyen. A hamvak helyét natúr fa emléktáblával lehet megjelölni. Az urnáról és az emléktábláról a temető üzemeltetője gondoskodik. A szertartást a bejárat melletti tisztáson, a fák árnyékában lehet megtartani.

A hagyományos temetőkkel ellentétben nincs lehetőség csomagolt vagy díszített virágok, vázák, művirágok, koszorúk, dísztárgyak, mécsesek elhelyezése. Mivel a sírkert a lakott területtől távolabb, a szántóföld közepén található, tilos mécsest és gyertyát gyújtani.

A bucsuházi ökotemető egész évben látogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 25. 18:10, vasárnap | Helyi

Holnap és holnapután több helyen is áramkimaradással kell számolni Somorján

A felhívást a somorja.sk városi portál tette közzé.

2022. Szeptember 23. 18:34, péntek | Helyi

Isten éltesse a somorjai Koczkás Gizellát 100. születésnapján!

Századik születésnapját ünnepelte tegnapelőtt, 2022. szeptember 21-én Somorja város legidősebb lakosa, Koczkás Gizella.

2022. Szeptember 22. 18:51, csütörtök | Helyi

A Csallóközi Vásár pénteki programja

Kosáry Judit, Derzsi György – Mezei Ernő és zenekara kíséretében, ifjú tehetségek és Rajkovics Haizok Melinda, Benkó Dixieland Band és Szulák Andrea, DESmod és a Kowalsky meg a Vega nagykoncertek.

2022. Szeptember 20. 21:22, kedd | Helyi

Csallóközi Vásár • Keresse a szlovákiai magyar írókat - minden nap lesz dedikálás

A Szlovákiai Magyar Írók Társaságának és Dunaszerdahely Város Önkormányzatának közös szervezésében szlovákiai magyar írók dedikálnak csütörtöktől a 40. Csallóközi Vásárban - írja a dunaszerdahelyi.sk.