2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2023. Január 25. 20:32, szerda | Rendőrségi
Forrás: Cas.sk

Bombákat jelentettek be Nagyszombat megyében

Bombákat jelentettek be Nagyszombat megyében

Valaki több bombát jelentett be a 112-es segélyhívó számon Nagyszombat megyében. Érintett volt a nagyszombati és a galántai kórház, valamint a szeredi és a nagyszombati klinika és a nagyszombati pályaudvar.

A rendőrség jelenleg pirotechnikai nyomozást folytat - nyilatkozta a Nagyszombat Megyei Rendőrség Igazgatóságának szóvivője, Mária Linkešová.
Több tucat embert evakuáltak a helyszínről. "Fokozatosan folytatjuk a az épület átvizsgálását" - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a szeredi ellenőrzés negatív eredménnyel zárult.

A rendőrség már átkutatta a nagyszombati kórház épületét is. Jelenleg újraindult az ügyelet – erősítette meg Matej Martovič szóvivő. "Most a többi épületet kell átkutatnunk a komplexumon belül" - tette hozzá.

A bombariadó a vonatközlekedést is érintette. A rendőrség közlése szerint a nagyszombati állomáson áthaladó forgalom 16 óra 21 perc óta szünetel.

A bombákat bejelentő hívta a 112-es segélyhívót. "Nyomozunk az illető után. A bombákat fokozatosan jelentették be" - mutatott rá a szóvivő.

A helyzetet később sikerült tisztázni. Nem találtak robbanószerkezetet a nagyszombati és a galántai kórházban, a szeredi és nagyszombati klinikákon, valamint a nagyszombati vasútállomáson - jelentette be a hírt Mária Linkešová, a Nagyszombat Megyei Rendőrség Igazgatóságának szóvivője a TASR-nek.

A veszélyhelyzetről tájékoztatták a Szlovák Köztársaság Egészségügyi Mentőszolgálatának Műveleti Központját is. Szóvivőjük, Alena Krčová megerősítette a TASR-nek, hogy a mentők nem viszik a betegeket az érintett kórházakba. A megszakadt vonatközlekedés a nagyszombati állomáson is újraindult – közölte a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) a közösségi oldalán.

A galántai kórház is újra fogad betegeket - mondta a TASR-nek a Svet zdravia kórházhálózat és a ProCare klinikák szóvivője, Tomáš Kráľ. A nagyszombati kórház 17 óra körül nyitotta meg a sürgősségi osztályt.

Az ügyön dolgozó nyomozók a bombákat bejelentő férfi azonosításán és az indítékának tisztázásán dolgoznak. "A gyanúsítottat riasztó üzenet terjesztésével gyanúsítják" - közölte a rendőrség.

Forrás: cas.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 16:44, vasárnap | Rendőrségi

Ne kössük mindenki orrára, mikor és hová megyünk nyaralni

A rendőrség nem ajánlja, hogy bárki is a közösségi hálón bejelentse, hogy épp kirándulni megy, ahogy azt sem, hogy valaki a nyaralás alatt aktuális fényképeket töltsön fel a közösségi oldalára.

2024. Július 04. 14:30, csütörtök | Rendőrségi

Megváltozott a miniszterelnök elleni merénylet jogi minősítése

A vádlott ellen most terrortámadás különösen súlyos bűncselekménye miatt indítanak eljárást.

2024. Május 31. 07:31, péntek | Rendőrségi

Nagyszabású rendőri fellépést váltott ki a hamis bombariadó Bécsben

A rendőrség nagyszabású akciót indított, amelynek során a rendőrök átkutatták az állomás környékét.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.