2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Október 04. 11:24, szerda | Sport
Forrás: Teraz.sk

BL: A Galatasaray megverte a United-et az Old Traffordon

BL: A Galatasaray megverte a United-et az Old Traffordon

Magát a holland edzőt is élesen kritizálják, hiszen csapata az utolsó helyen áll a BL-csoportban és csak a 10. a hazai Premier League-ben.

A Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójának keddi programjában nagy meglepetés a Manchester United 2:3-as veresége a török Galatasaray Istanbul ellen. A "Vörös Ördögök" kétszer is vezettek a mérkőzésen, de nem tudták megtartani az előnyüket, és a 81. percben az argentin támadó, Mauro Icardi mérte a végső csapást az angolokra, aki három perccel a győztes gól előtt nem értékesítette a büntetőt. Wilfried Zaha megszerezte első BL-gólját, amely éppen korábbi klubja hazai pályáján született, ahol a 2013/2014-es szezonban szerepelt.

A mérkőzés statisztikái szerint kiegyenlített párharc góllistáját a dán ifjúsági válogatott Rasmus Höjlund nyitotta, aki Marcus Rashford milliméteres átadását követően második gólját szerezte a legrangosabb klubverseny aktuális kiírásában. Alig hat perccel később a vendégek szélsője, Wilfried Zaha, aki a 2013/2014-es szezonban rövid és sikertelen karriert futott be a Vörös Ördögöknél, válaszolni tudott. Élvezte és ünnepelte a gólt korábbi munkaadója ellen: "Az emberek azt hiszik, hogy ez valamiféle örökség, de ez a szenvedélyről szól. Ez egy valóra vált álom számomra. Nem csak az Old Traffordon, de ez az első Bajnokok Ligája-gólom. Egy olyan versenyben, amelyben arról álmodtam, hogy a legjobb játékosok között játszhatok."

Az 59. percben a mérkőzést vezető szlovák játékvezető, Ivan Kružiak a VAR-rendszerrel való konzultációt követően Höjlund gólját les miatt érvénytelenítette. A dán befejező azonban nem bánkódott, hiszen nyolc perccel később a második góljával ismét vezetéshez juttatta a Unitedet. Ez azonban csak kevesebb mint négy percig volt így, Kerem Aktürkoglu fejesét követően ismét egyenlő volt az állás.

A mérkőzés legfontosabb pillanata talán a 76. percben játszódott le, amikor a hazaiak kapusa, Andre Onana gyenge tisztázását Casemiro becsúszással mentette, amiért a brazil megkapta a második sárga lapot, majd a pirosat, a vendégek pedig büntetőhöz jutottak. Onana került ki győztesen ebből a minipárbajból, aki annak örülhetett, hogy Icardi lövése célt tévesztett. A végén azonban az argentin csatárnak volt oka mosolyogni, hiszen három perccel később kihasználta Onana rossz helyezkedését, aki az Inter Milan-ból való érkezése óta többször is kemény kritikát kapott teljesítménye miatt. A hibák ellenére az angol klub edzője, Erik ten Hag megvédte őt: "Az előző szezonban a Bajnokok Ligája döntőjében védett, szóval igen, megvan benne a képesség, hogy a világ egyik legjobb kapusa legyen. Ezt már megmutatta, és még mindig képes rá. Amikor hibázik, akkor is feláll és tanul belőle."

Magát a holland edzőt is érte már kritika, hiszen csapata az utolsó helyen áll a BL-csoportban és csak a 10. a hazai Premier League-ben. "Együtt harcolunk, összetartunk, mert ez most nem mi vagyunk. Tudjuk, hogy javulnunk kell, és ki fogunk jönni ebből a helyzetből" - nyilatkozta ten Hag.

A Bayern München vezeti az A csoportot, a német rekordbajnok az 56. perctől Lukas Lerager góljával hátrányban játszott az FC Koppenhága otthonában, de Jamal Musiala és Mathys Tel góljaival fordított és bebiztosította második győzelmét. A dánoknál a szlovák védő, Denis Vavro végigjátszotta a mérkőzést.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.