2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Szeptember 16. 13:55, csütörtök | Világ
Forrás: ARK Invest / Business Insider

Bitcoin: most kezdődik csak igazán a kriptovaluták szárnyalása?

Bitcoin: most kezdődik csak igazán a kriptovaluták szárnyalása?

Egy pénzügyi szakértő szerint a Bitcoin sikertörténete még csak most kezdődik. Az előzetes számítások szerint a virtuális fizetőeszköz értéke néhány éven belül elérheti a félmillió dollárt.

Cathie Wood sztárbefektető, az Ark Invest nevű társaság vezetője a SALT Konferencia keretében kijelentette, hogy úgy hiszi, hogy a kriptovaluta ára az aktuális ár tízszeresét fogja érni, vagyis 45 000 helyett 500 000 amerikai dollárt. A menedzser ráadásul úgy vélte, hogy a virtuális fizetőeszköz ára nagyon gyorsan emelkedhet ilyen jelentős mértékben. Az Ark Invest egy amerikai egyesült államokbeli beruházási cég, amely jelenleg több mint 50 milliárd amerikai dolláros vagyont kezel.

Wood a prognózisa során abból indult ki, hogy a következő esztendőkben a vállalatok és befektetők egyre nagyobb mértékben fogják integrálni a portfólióikba a különböző digitális pénzeket, s ezzel párhuzamosan a bitcoin elfogadottsága is folyamatosan növekszik majd. Amennyiben ezek a feltételek teljesülnek, úgy a kriptovaluta ára valóban elérheti öt éven belül az 500 000 amerikai dollárt.

A menedzser emellett dicsérte az Ethereumot, amelynek az elmúlt hónapokban megvalósított javításai masszívan erősítették a belé vetett bizalmat. Wood végül kiemelte, hogy egy társaság virtuális fizetőeszköz-portfóliójának 60 százalékban bitcoinból és 40 százalékban Ethereumból kellene állni.

Címkék: Bitcoin, kriptovaluták

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 15. 15:48, péntek | Világ

A kilencvenes évek óta nem volt ilyen rossz a helyzet az európai újautó-piacon

A félvezetők hiánya miatt kialakult visszaesés már a harmadik egymást követő hónapban csökkentette az új autók forgalomba helyezésének mértékét.

2021. Október 15. 14:32, péntek | Világ

Amerikában bányásszák a legtöbb Bitcoint

Első alkalommal történt meg, hogy az Egyesült Államok megelőzte Kínát a legnépszerűbb kriptovaluta termelésében.

2021. Október 14. 15:48, csütörtök | Világ

EU ROAMING: tíz évvel meghosszabbítanák a roamingdíjak eltörlését, sőt újabb kedvezmények várhatók

Jövőre lejár az EU egyik sikertörténete, azaz elvileg megszűnik a barangolási (roaming) díjak eltörlése. Az Európai Parlament azonban ezt nem szeretné, így következő tíz évvel meghosszabbítanák a díjmentességet.

2021. Október 14. 01:30, csütörtök | Világ

JP Morgan: a kriptovaluták értéktelenek

Legyen bármennyire is sikeres a Bitcoin, keressenek vele bármennyit a befektetők vagy a kalandorok, megítélése még mindig nagyon vitatott a bankszektorban.