2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2022. Május 02. 10:09, hétfő | Sport
Forrás: dunaszerdahelyi.sk

Birkózás: Remekeltek a dunaszerdahelyi diákok

Birkózás: Remekeltek a dunaszerdahelyi diákok

Szombaton került megrendezésre a diák szabadfogású birkózó szlovák bajnokság, amelynek idén Bán városa adott otthont. A sporteseményen 26 klub 140 versenyzője vett részt.

Dunaszerdahely kilenc versenyzővel érkezett a bajnokságra, a diákokat Vajas József edző és asszisztense, Hakszer Balázs készítették fel. Összefoglaló a dunaszerdahelyi.sk jóvoltából:

A 37 kg-os súlycsoportban Kovács Péter remekelt, aki négy győztes mérkőzést követően jutott a döntőbe, ahol szinnai ellenfelén 10:0 arányú technikai tus győzelmet aratva szerezte meg az aranyérmet.

A 63 kg-os súlycsoportban Rajkovics Zsombor vásárúti, pozsonyi és báni ellenfeleit legyőzve került a döntőbe, ahol ólublói ellenfelét technikai tusra verte és megszerezte a bajnoki címet. Engler Ádám 77 kg-ban küzdött nagyot, három nyertes mérkőzést követően a döntőben pozsonyi ellenfelét sikerült két vállra fektetnie és így megszereznie élete első bajnoki címét.

A lányok 42 kg-os súlycsoportjában Vajas Viktória vásárúti ellenefelét kétszer is legyőzve állhatott fel a dobogó legfelső fokára,

Both Gergő 58kg-ban szerzett értékes ezüstérmet, valamint 37 kg-ban Hegedűs Attila és 70 kg-ban Abdurrahman Daudov bronzérmet. Csapatversenyben a dunaszerdahelyi birkózók az értékes harmadik helyet szerezték meg.

Eredmények:

37kg Kovács Péter 1.hely, Hegedűs Attila 3.hely

58kg Both Gergő 2.hely

63kg Rajkovics Zsombor 1.hely

70kg Abdurrahman Daudov 3.hely

77kg Engler Ádám 1.hely

Lányok:

42kg Vajas Viktória 1.hely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.