2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Július 14. 21:14, csütörtök | Világ
Forrás: CNBC

Bill Gates folytatja vagyona szétosztását

Bill Gates folytatja vagyona szétosztását

Nagyobb fokozatba kapcsolta vagyona szétosztását Bill Gates amerikai üzletember, aki most egy 20 milliárd dolláros csekket adományozott a nevét viselő alapítványnak.

A Microsoft társalapítója Bill Gates több mint 20 milliárd dollárt ajánlott fel a magánvagyonából a nonprofit Gates Alapítványnak. Emellett ismerőse, Warren Buffett is több mint 3 milliárd dollárt utalt át a szervezetnek, amelynek a teljes vagyona így 70 milliárd dollárra nőtt. Mindez azt jelenti, hogy az alapítvány 2026-ra megkétszerezi az éves költségvetését, amely ezáltal mintegy 9 milliárd dollárra emelkedik.

"Előre tekintve azt tervezem, hogy gyakorlatilag az összes vagyonomat az alapítványba fektetem. Lejjebb fogok kerülni és végül eltűnök a leggazdagabb emberek listájáról" - írta a milliárdos a Twitteren. A menedzser remélte, hogy más gazdag emberek is befektetik majd a pénzüket "a szenvedés enyhítésére és az életek javítására". A pénzt oktatási projektekre, valamint a szegénység és a különböző betegségek elleni küzdelemre fordítják. Gates szerint ez alapvető fontosságú, különösen mivel az állami forrásokat csökkentették ezeken a területeken, különösen a fejlődő országokban. Ehelyett a kiadások a koronavírus-járvány kezelését célozták meg.

"Az elmúlt évek több jelentős globális visszaesése sokakat elkedvetlenített. Azon tűnődnek, vajon a világ sorsa rosszabbra fordul-e" - taglalta Gates. Meggyőződése, hogy a globális válságok ellenére is lehetséges a fejlődés. "Remélem, hogy ha többet adunk, enyhíthetünk a szenvedésen, amellyel az emberek jelenleg szembesülnek, és segíthetünk megvalósítani az alapítvány elképzelését, hogy minden embernek esélyt adjunk egy egészséges és produktív életre" - szögezte le a milliárdos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.