2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2023. Március 30. 08:46, csütörtök | Világ
Forrás: teraz.sk

Biden rámutatott az Argentínával való gazdasági együttműködés megerősítésének lehetőségére

Biden rámutatott az Argentínával való gazdasági együttműködés megerősítésének lehetőségére

Több mint 200 évnyi diplomáciai kapcsolat után az Egyesült Államok és Argentína közötti partnerség újabb évszázada kezdődik a Fehér Ház vezetője szerint.

Joe Biden amerikai elnök szerdán rámutatott az Egyesült Államok és Argentína közötti gazdasági integráció megerősítésének "óriási lehetőségére", amikor a Fehér Házban fogadta a dél-amerikai ország elnökét, Alberto Fernándezt. Erről a TASR számol be az AFP jelentése alapján.

"Ez a találkozó egy lehetőség arra, hogy megerősítsük, semmi sem elérhetetlen számunkra, ha együtt dolgozunk" - mondta Biden, aki argentin kollégája mellett ült az Ovális Irodában.

A Fehér Ház vezetője szerint több mint 200 évnyi diplomáciai kapcsolat után az Egyesült Államok és Argentína közötti partnerség újabb évszázada kezdődik. Biden ennek során különösen a gazdasági integráció erősítésének lehetőségére mutatott rá.

Az amerikai elnök emellett emlékeztetett arra, hogy tavaly nyáron találkozott volna Fernándezzel, de a koronavírus miatt el kellett halasztania a találkozót.

Az argentin államfő a maga részéről megköszönte Bidennek, hogy az Egyesült Államok támogatja a Buenos Aires és a nemzetközi gazdasági szervezetek közötti kapcsolatokat. Az AFP ezzel kapcsolatban emlékeztet arra, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) csak nemrég jelentette be az Argentínával kötött új megállapodást, amely 5,3 milliárd dollár folyósítását teszi lehetővé.

Fernández arra is rámutatott, hogy országa kész együttműködni az Egyesült Államokkal az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Argentína jelenleg történelmének legsúlyosabb aszályát éli át - mondta.

forrás: teraz.sk

Címkék: argentína, Biden, usa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.