2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. December 10. 12:20, péntek | Rendőrségi
Forrás: samorin.sk / Városi Rendőrség

Biciklis tolvaj garázdálkodik Somorján

Biciklis tolvaj garázdálkodik Somorján

Novemberben megnőtt az utcai rablások száma Somorján, a rendőrök csak a hónap végéig öt ilyen esetről kaptak bejelentést.

A tolvaj állítólag maszkot, sildes sapkát és sötét ruházatot visel, idősebb áldozatait biciklin közelíti meg, majd letépi vállukról a retikült. Sajnos, az idősebb lakosok elkövetik azt a hibát, hogy táskájukban készpénzt és a bankkártyájukhoz tartozó PIN-kódot is magukkal hordják, a tolvajnak pedig így nincs nehéz dolga. „A tettes általában kevésbé forgalmas helyen támad. Kiszemeli az áldozatot, kivárja a megfelelő pillanatot, odahajt, lerántja a válláról vagy kitépi a kezéből a táskát és elmenekül,” mondta Szabados Imre, a városi rendőrség parancsnoka. „Ilyen támadás például a Gazda soron és a buszmegálló melletti parkban is történt. A városi és az állami rendőrség is nyomoz az ügyben,” tette hozzá a rendőrparancsnok.

Az egyik idős áldozatot ezer euróval károsította meg a tolvaj, a rendőrség ezért arra kéri a város lakóit, hogy PIN-kódjukat soha ne tartsák egy papírra felírt cetlin, főleg ne a táskában. Több esetben a károsult még bejelenteni sem tudta hirtelen az esetet, a mobiltelefonja ugyanis szintén az eltulajdonított táskában volt, az iratokról és a lakáskulcsról nem is beszélve. „Arra kérünk mindenkit, ha egy mód van rá, gondoljon erre, és lehetőleg ne tartsa mindenét egy táskában,” zárta Szabados Imre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.