2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2021. Január 14. 14:53, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: UjSzo

Bevezetik a rezidens parkolást Dunaszerdahelyen

Bevezetik a rezidens parkolást Dunaszerdahelyen

Március elsejétől módosul a parkolási rend Csallóköz fővárosában, a nyár folyamán pedig elindul a rezidens parkolóhelyek rendszere. A javaslat másodszorra ment keresztül a képviselőtestületen, írja az ÚjSzó napilap.

Az új rendelet alapján fizetőssé válnak a lakótelepi parkolók azok számára, akik éjjel kívánnak Dunaszerdahelyen parkolni és nem rendelkeznek állandó lakhellyel a városban. Július 1-től minden hétköznap este hat és reggel nyolc között díjköteles lesz a parkolás. A szerelőkocsikat és a szolgálati autókat alternatív parkolóhelyekre küldik. Minden bejegyzett Dunaszerdahelyi háztartás két parkolóhelyet használhat az adott lakótelepen. Az éjszakai díj 50 cent/óra lesz, de lehetőség lesz éves bérletek vásárlására. Ez 200 eurót kostál majd.

Hájos Zoltán polgármester már decemberben a képviselőtestület elé terjesztette a rezidens parkolással kapcsolatos javaslatot, akkor azonban nem ment át. A mostani verzióból kihúzták a vitás pontokat, így jöhetett létre a végleges, elfogadott javaslat.
Ezek egyike például az, hogy ha a Dunaszerdahelyen élők egy másik lakótelepre érkeznek látogatóba, akkor naponta egy órán át ingyen parkolhatnak ott, de nekik is kell jegyet váltani, csak épp 0 euró értékűt. Ehhez is regisztrálni kell a városi közterület-fenntartó vállalat rendszerébe. A városi rendőrség július 1-től ellenőrzi majd a rendelet betartását a lakótelepeken.

Míg decemberben heves vitát generált a javaslat a testületben, januárra már csak Antal Ágota és Hakszer Roland képviselők emeltek szót a tervezet ellen. Antal Ágota szerint megvalósíthatatlan a rendelet, ugyanis nincs elég parkolóhely a városban.
A tizenkilenc képviselőből tizenhatan támogatták a rendelet elfogadását, így háromötödös többséggel átment a javaslat a testületen. A városi rendőrségnek szűk fél éve maradt arra, hogy felkészüljön az ellenőrzésekre a lakótelepeken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.