2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Február 04. 17:07, csütörtök | Sport
Forrás: Nemzeti Sport

Berki Krisztián visszavonult

Berki Krisztián visszavonult

Az olimpiai bajnok egy online sajtótájékoztatón jelentette be a hírt. A lólengés magyar legendája az olimpiai arany mellett három világbajnoki és hatszoros Európa-bajnoki címmel a nyakában akasztja szögre a cipőt.

Berki Krisztián edzője egész pályafutása során Kovács István volt. „Sokat gondolkodtam tavaly, hogyan tovább, és már 2019-ben, a stuttgarti világbajnokságon is – azon a versenyen ott voltam, de csak szurkolóként segítettem a magyar válogatottat, hiszen a kiutazás előtt néhány nappal sérültem meg újra. Akkor még nem tudtam kimondani, hogy vége, most sem könnyű, de már ki kell mondanom,” mondta a sajtótájékoztatón Berki Krisztián.

„Csodálatos ember a tanítványom, szerencsés és boldog vagyok, hogy ismerhettem hétévesen, kamaszként, húszévesen, apaként, olimpiai bajnokként,” tette hozzá Kovács István, az olimpiai bajnok tornász edzője.

„Az edzőnek és tanítványának kapcsolódnia kell egymáshoz, csak akkor tudnak sikeresek lenni. Itt szerencsére így történt: Berki Krisztián tudott »kovácsul«, és Kovács István is tudott »berkiül«,” mondta a kétszeres olimpiai bajnok Magyar Zoltán, a Magyar Tornaszövetség elnöke.

Berki nem unatkozik ezután sem, információink szerint a Magyar Tornaszövetség sportigazgatói feladatait látja majd el. A munkakör tavaly decembertől létezik. „Sokat tud nekünk segíteni Krisztián ebben a munkakörben. Összetett feladatköre lesz, minden téren várjuk tőle a segítséget, biztos vagyok abban, hogy a sportágunk sokat nyer vele – ebben az új szerepkörben is,” nyilatkozta Magyar Zoltán.

„Lehet, hogy ez a szerepkör még nagyobb kihívásokat jelent számomra, mint az élsport, hiszen minden szakágra figyelnem kell. Sokszor elmondtam, ha egyszer befejezem a pályafutásomat, maradok a sport közelében, és mindent megteszek azért, hogy a magyar tornasport a megérdemelt helyén legyen, maradjon,” zárta Berki Krisztián.

Címkék: Berki Krisztián

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.