2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Szeptember 15. 12:00, szerda | Tech
Forrás: Apple / TechRadar

Bemutatták az iPhone 13-ast

Bemutatták az iPhone 13-ast

Az Apple legújabb szériája 4 telefont, 2 tabletet és egy vadonatúj okosórát tartalmaz.

Az Apple a várakozásoknak megfelelően sort kerített saját rendezvényére, amelyen bemutatták új termékeiket. Ezek közül természetesen az okostelefonok számíthatnak a legnagyobb érdeklődésre, most azonban igyekszünk végigfutni az összes, ezúttal részletezett megoldáson.

A hivatalos rendezvényen az iPhone 13-sorozat kapta a főszerepet, amely összesen 4 tagból áll. Ezek a példányok elsősorban a kameramodul, a maximum 120 Hz-es frissítési ráta, valamint a megszokottnál hosszabb üzemidő révén nyújtanak előrelépést, miközben az árak maradnak az eddigi szinten. A kijelző mérete 6 hüvelyk felett van, kivéve az iPhone 13 mini típust, amely 5,4 hüvelykkel is megelégszik. Az Apple A15 chip ezúttal is 5 nanométeren készül, ez a teljesítmény terén javít, a cég azonban az akkumulátorok és az üzemidő kapcsán igyekezett komoly előrelépést elérni, ennek eredményeként pedig előbbiek méretét, illetve utóbbi hosszát növelték meg. Átlagosan másfél-két órával tovább használhatjuk majd a készülékeket, ami ugyan nem óriási változás, mégis segíteni fog majd a hétköznapokban.

A TrueDepth-kamerák mérete picit csökken, ezzel kevésbé emelkednek ki a burkolatból, miközben maga a külső nem sokban módosul az előző évi generáció tagjaihoz képest. Maradt az edzett üveg és a rozsdamentes acélkeret kombinációja, az IP68-minősítés pedig szintén megjelenik itt, legalábbis ami a két Pro-változatot illeti – ez utóbbiak a színek terén kissé visszafogottak, míg az iPhone 13 és a mini kapcsán jóval élénkebb árnyalatok is megjelennek a kínálatban. A mini ára 700 dollártól indul, az alapváltozat 800 dollárnál kezdődik, míg a Pro és a Pro Max sorrendben 1000 és 1100 dollárba kerül majd, legalábbis a legolcsóbb, legkisebb tárhelyet kínáló változatok esetében. Az előrendelés szeptember 17-től elérhető, a kiszállítás egy héttel később kezdődik majd.

A táblák szegmensében két új iPad futott be, a mini ára 500 dollár, míg az új, 9. generációs iPad friss 12 megapixeles kamerát kapott, ennek induló ára 330 dollár. Az okosóráknál a Watch Series 7 képviseli az új generációt, ennek nagyobb kijelzője és tartósabb kivitele 400 dolláros induló árat tett szükségessé. Ami a szoftvert illeti, az iOS 15 szeptember 20-án jelenik meg, a watchOS 8 ugyanezen napon válik majd elérhetővé.

Címkék: apple, bemutató, iphone

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.