2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Szeptember 15. 21:23, csütörtök | Kzélet
Forrás: sziakomarom.sk

Bemutatkozott a 4KN, azaz a Függetlenek Komáromért csapata

Bemutatkozott a 4KN, azaz a Függetlenek Komáromért csapata

Teljes, 25 fős képviselő-jelölt csapatot indít a Függetlenek Komáromért, amelynek polgármester-jelöltje a jelenlegi városvezető, Keszegh Béla lett.

A testületben jelenleg 15-en foglalnak helyet, hozzájuk csatlakozott tíz új jelölt. A cikk a sziakomárom.sk városi portálon lett közzétéve.

A Függetlenek Csoportja teljes listával indul az október 29-én zajló önkormányzati választásokon. Négy éve a legnagyobb csoportosulásként jutott a testületbe a 4KN, később további képviselők csatlakoztak a csapathoz. A 15 jelenlegi képviselő mellé 10 új jelölt társult, elismert komáromi személyiségek, akik különböző szakmai területen már bizonyítottak.

„Jól mutatja a csapatszellemet, hogy a Függetlenek Csoportja nem csak folyamatosan együtt dolgozott, de további tagokkal bővült. A képviselőket összekötötték a közös célok és a munka. A képviselő-testület nagy többsége az együttműködést és a megoldásokat kereste, aminek köszönhetőek az elért eredmények a mögöttünk lévő, kihívásokkal teli időkben. Meggyőződésem, hogy ezért is csatlakoztak további elismert komáromiak a csapathoz. Ezt a csoportot nem kötik pártpolitikai érdekek, kizárólag és mindenkor Komárom lakosainak kívánnak szolgálni. Ugyancsak szimbolikus, hogyan tudnak együtt dolgozni magyarok és szlovákok a városért, hiszen jó példával szolgálunk, hogyan erősíthetjük egymást és ezzel Komáromot” – fogalmazott Keszegh Béla polgármester-jelölt.

A jelenlegi, újra induló képviselők: Bende István, Bujna Zoltán, Gajdáč Ondrej, Horváth Attila, Ipóth Szilárd, Keszegh Margit, Kovács Dávid, Molnár Marian, Ruman Patrik, Ryšavý Boldizsár, Stubendek László, Szabó Csilla, Szénássy Tímea, Varga Tamás, Vetter János

Új jelöltek a csoportba: Bottyán János, Filkó Gabriella, Földes István, Grassl Ferdinánd, Kopják Angelika, Lévai Silvia, Polach Jaroslav, Szayka Róbert, Mihalička Róbert, Vlček Erik

Ami a kampányt illeti, a 4KN csoport most is kizárólag a saját forrásaira támaszkodik, maguk készítik el a tájékoztató anyagokat. Egyik alapszabályként érvényes, hogy most sem fogadnak el külső anyagi támogatást, a jelöltek hozzájárulásait egy transzparens számláról utalják. „Nem lesz sem nagy koncert, sem végtelen facebook hirdetés és úthenger kampány, mi a személyes kapcsolattartásra építünk. Meggyőződésünk, hogy egy találkozás többet ér egy like-nál” – teszi hozzá Keszegh Béla.

Az egyik meghatározó része a kampányanyagoknak a tételes elszámolás az elmúlt négy évben elvégzett munkájával. Konkrét fejlesztésekkel és összegekkel, amelyek az elmúlt ciklusban a várost és a komáromi családokat gazdagították. Egy járvánnyal, háborúval és energiaválsággal terhelt időszakban sikerült egy jelentőset lépni előre, de még mindig sok a munka, ami egy felkészült, tapasztalt és összetartó csapatot igényel.

„Minden területen folytatni tervezzük a fejlesztéseket, javítani a lakosok életkörülményeit, a régió vezető városát építve. A nehéz gazdasági időket mostanában még a központi kormány fejetlensége is terheli, így a következő időszak egyik legfontosabb feladatának tartjuk, hogy segítsünk a komáromi családoknak. A nehéz gazdasági környezetben kulcsfontosságú lesz a külső támogatások megszerzése a további fejlesztésekre, amihez tapasztaltra és csapatmunkára van szükség” – véli Keszegh Béla.

Az eredmények összesítése nemsokára megjelenik több formában a világhálón és nyomtatott formában. A következő évek terveiről ugyancsak folyamatosan tájékoztat a csoport. A 4KN csoportja bízik a konstruktív és építő kampányban, amely során a jelöltek felvázolják a lakosoknak a város jövőjével kapcsolatos elképzeléseket. Csakis ez szolgálja Komárom jövőjét, a sárdobálásból még soha nem építettek semmit, az csak önös célokat szolgál. Az országos pártpolitika sokszor mutat méltatlan helyzeteket, de a függetlenek bíznak abban, hogy helyi szinten lehet más a közösségi gondolkodás. Egyesült erővel – Viribus Unitis, ahogy a Tiszti pavilon ismert felirata is hirdeti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.