2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2020. Június 11. 11:50, csütörtök | Helyi
Forrás: tasr

Beírná magát a történelembe? Van egy tippünk, hogyan!

Beírná magát a történelembe? Van egy tippünk, hogyan!

Andrej Doležál, a közlekedési tárca vezetője arra kéri az internet népét, javasoljon nevet a készülőben lévő hídnak, amely a jövő évben kerülhet átadásra. Chuck Norris, Štefánik és Érsek Árpád is versenyben...

A miniszter úgy véli, az új híd az embereket szolgálja majd, és nem mellesleg közpénzből épül, ezért joguk van beleszólni az elnevezésbe is.

Pozsonyban ez lesz a hatodik híd, feltehetően jövőre már használatba is helyezik. A híd a D4-es körgyűrű részét képezi, Horvátjárfalu (Jarovce) és Csölle (Rovinka) közötti szakaszon, a Duna fölött húzódik. A híd különböző elemeit kedden kötötték össze, az ünnepélyes eseményen részt vett Érsek Árpád volt miniszter is, aki Doležállal együtt jelképesen lebetonozták a híd összekötő részét.

Doležál elmondta, olyan nevet tudna elképzelni, amely összefügg a helyi történelemmel, vagy akár egy nemzeti hőssel. A miniszter szerint befutó lehet például a Duna-híd, Hosszú híd vagy a Milan Rastislav Štefánik hídja elnevezés. A Facebook-oldalon közzétett felhívás során szóba került Chuck Norris is, a miniszter azonban emlékeztetetett, hogy élő személyekről nem szokás elnevezni hidakat.

A kommentárok között több humoros javaslat is megjelent, ilyen például az említett „Chuck Norris”, „Most-Híd” vagy „Most Arpáda Érseka”. A szavazás határideje hétfőn (június 15-én) jár le, a következő körbe a 10 legnépszerűbb javaslat jut be, ezek közül pedig szavazással választják ki a nyertes elnevezést.

Fotó:Andrej Doležal - minister dopravy a výstavby SR/Facebook

Címkék: D4R7, Híd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.