2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2020. Június 07. 18:00, vasárnap | Életmód
Forrás: instagram

Banksy sem hagyta szó nélkül az Amerikában kialakult helyzetet

Banksy sem hagyta szó nélkül az Amerikában kialakult helyzetet

Banksy legújabb alkotása George Floyd halálára és az azt követően kirobbanó tüntetésekre reagál.

Banksy szombaton osztotta meg a képet Instagramon, ezúttal sem okozott csalódást, nagyon elgondolkodtató kivitelezést választott.

A festmény egy emlékgyertyát ábrázol, amely szépen lassan felégeti az amerikai zászlót, amely a portré fölé van kifeszítve.

A művész ezúttal kommentálta is az eseményeket: „Eleinte úgy véltem, csak be kellene fognom, és meghallgatni a feketéket az üggyel kapcsolatban” – áll a fekete háttéren fehéren világító szövegben.

Végül meggondolta magát, és rájött, ez nem az ő problémájuk, hanem a fehéreké, saját magáé. A rasszizmus és diszkrimináció szerinte rendszerszintű probléma, amelyet nem a feketék dolga megoldani, sőt nem is képesek rá. Úgy véli, a rendszer cserben hagyta a színesbőrűeket, egy csőtöréshez hasonlítja a dolgot. Szerinte olyan ez, mint amikor a felső lakásban csőtörés van, és a meghibásodott rendszer megkeseríti az alsó lakásban élők életét. Nem az ő dolguk megjavítani, nem is tudják megjavítani, mivel senki nem engedi be őket az emeleti lakásba.

„Ez egy fehér probléma. Ha a fehér emberek nem oldják meg, valakinek fel fog kelleni jönni berúgni az ajtó” – figyelmeztet Banksy.

Nyitókép: banksy/Instagram

Címkék: Banksy, BLM, usa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.