2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Június 22. 21:00, hétfő | Rendőrségi
Forrás: Facebook.com

Az utolsó pillanatban jött rá az idős hölgy, hogy csalók környékezték meg

Az utolsó pillanatban jött rá az idős hölgy, hogy csalók környékezték meg

Találd ki, ki vagyok. Megismersz? Erre a válasz a kagyló túloldaláról: Te vagy az Samko? Ennyi kell csak az “unokázós" csalóknak.

A nagyszombati kerületi rendőrkapitányság Facebook bejegyzésben hívta fel a figyelmet arra, hogy milyen könnyen csalás áldozatává válhatnak az idős emberek. Mivel a hölgy mondott egy nevet, a csalónak nem kellett több ahhoz, hogy elhitesse az idős hölggyel, hogy Samoval, ebben az esetben az unokaöccsével beszél. “Samo” ezután pénzt kért a hölgytől, amit egy előre megbeszélt helyen kellett volna átadnia egy idegen nőnek. Az idős pár végül meg is egyezett “Samo”-val, hogy adnak neki egy kis pénzt és útnak indultak 6000 euróval a zsebükben a megbeszélt helyre.

A történet pozitív véget ért, mivel a hölgynek nem akart teljesen összeállni a kép. Fura volt neki “Samo” beszéde, mintha nem ismerné Pőstyént, azt sem értette, hogy miért kell egy idegen nőnek átadnia a pénzt.

Az idős hölgy felhívta az igazi Samot, aki természetesen semmiről nem tudott. Az esetet jelentették a rendőrségnek, akik nyomozást indítottak az ügyben.

A tendőrség arra kér mindenkit, hogy ne dőljünk be az ilyen csalóknak és, ha megkörnyékeznek, akkor azonnal értesítsük a rend őreit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.