2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2023. Április 11. 15:09, kedd | Magyarország
Forrás: Cas.sk

Az USA szankciók bevezetését tervezi Magyarország ellen

Az USA szankciók bevezetését tervezi Magyarország ellen

Az Egyesült Államok kormánya intézkedéseket tervez a magyar kormánnyal szemben, mégpedig szankciókkal tervez sújtani néhány befolyásos magyar személyt.

A hírt meg nem nevezett diplomáciai forrásokra hivatkozva közölte kedden a 444. hu hírszerver – tájékoztatott a TASR budapesti tudósítója.

A portál szerint valami hasonlóról lehet szó, mint 2014-ben, amikor hat magyar állampolgárt tiltottak ki az Egyesült Államokból korrupció vádjával.

Szerdára sajtótájékoztatót hívott össze David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, aki ott ismertetheti a szankciókat – írja a 444.hu. Az amerikai nagykövetség nem részletezte a sajtótájékoztató témáját.

A 444.hu szerint nagyon feszült a viszony a magyar és az amerikai kormány között. Orbán Viktor miniszterelnök például kigúnyolta az amerikai diplomaták neveit, és többször is azt állította, hogy az USA rá akarja kényszeríteni Magyarországot az orosz-ukrán háborúba való belépésre. Pressman viszont gyakran bírálja Orbán kormányát az ukrajnai háborúval kapcsolatos álláspontja kapcsán. Állítása szerint a magyar államfő orosz propagandát terjeszt.

Még az április 3-i vádemelés előtt Donald Trump ex-amerikai elnöknek küldött üzenet sem segített a feszültség enyhítésében. Orbán a Twitteren ezt írta: "Küzdj tovább, elnök úr! Veled vagyunk".

A magyar miniszterelnök március 2-án a Die Weltwoche svájci hetilapnak kijelentette, hogy ha Trump lenne az Egyesült Államok elnöke, akkor Ukrajnában egyáltalán nem tört volna ki a háború, valamint ha az amerikaiak 2020-ban újra elnöknek választották volna, valószínűleg néhány héten belül békét ért volna el.

Forrás: cas.sk

Címkék: magyarország, usa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Május 27. 11:30, hétfő | Sport

F1: Charles Leclerc diadalmaskodott a Monacói Nagydíjon

Leclerc 2022 júliusa óta először nyert, ezzel pályafutása hatodik győzelmét aratta és először tudott nyerni hazai pályán.

2024. Május 27. 10:43, hétfő | Sport

CSEH ARANY: A csehek nyerték az otthon rendezett világbajnokságot

A győztes gólt David Pastrňák szerezte.

2024. Május 23. 20:50, csütörtök | Helyi

Somorja: Megkezdődött a Szent Orbán-napi vásár a Fő téren

Az idei vásár, amelyet május 23. és 25. között rendeznek meg Somorja főterén, kézműves és fogyasztási cikkek, valamint ételek és italok széles választékát kínálja.