2022. január 16, vasárnap - Gusztáv

Hírek

2020. Június 07. 15:00, vasárnap | Világ
Forrás: theguardian

Az USA jelentős erőket von ki Németországból

Az USA jelentős erőket von ki Németországból

Trump 9500 amerikai katona kivonását rendelte el Németország területéről. A lépés aggályokat vethet fel az amerikaiak elhivatottságát illetően a régióban - írja a Guardian.

Trump döntése révén az eddig Németországban állomásozó 34 500-as katonai állomány 25 000-re fog csökkenni.

A lapnak nyilatkozó amerikai forrás szerint a lépés döntő oka az, hogy a NATO tagállamok megnövekedett védelmi kiadásai mellett egyszerűen indokolatlanná vált egy nagyobb amerikai kontingens állomásoztatása Németországban.

Külön kiemelték, a döntésnek semmi köze nincs Donald Trump és a német kancellár, Angela Merkel közötti viszonylag feszült viszonyhoz. A közelmúltban Merkel a járványhelyzetre hivatkozva vonakodását fejezte ki Trump javaslatával szemben, miszerint a G7-es csúcstalálkozót ősszel már személyesen tartsák meg Camp Davidben.

A katonák egy részét Lengyelországba, valamint egyéb Amerikával szövetséges állam területére telepítik át, míg az egységek fennmaradó további részét egyszerűen hazaküldenék az USA-ba.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 13. 18:49, csütörtök | Világ

Covid-tagadó bejegyzés miatt törölték egy lengyel párt facebook-fiókját

Hatalmas a botrány Lengyelországban, miután a legnagyobb közösségi platform törölte az ellenzéki Konföderáció párt profilját. Az ok egy Covid-tagadó bejegyzés közzététele volt.

2022. Január 13. 17:17, csütörtök | Világ

Oltásellenes tüntetők ostromolják a bolgár parlamentet

Többezren tüntettek Szófiában a törvényhozás épülete előtt. Az oltást és a korlátozásokat ellenző tömeg a kötelező egészségügyi igazolvány eltörlését követeli.

2022. Január 13. 08:00, csütörtök | Világ

USA: Úgy tűnik, mégis indul versenyjogi eljárás a facebook ellen

Legalábbis erre enged következtetni az a információ, miszerint az ügyet tárgyaló kerületi bíró a második, már módosított beadványt befogadta.

2022. Január 12. 20:13, szerda | Világ

Ezen a napon: december 12. – 144 éve született Molnár Ferenc

December 12.-én magyar vonatkozásban elsőre talán mindenkinek a II. Világháború és a Don-kanyarnál elszenvedett súlyos vereség ugrik be, mi legjelesebb eseményként mégis Molnár Ferenc születésnapját választottuk.